Wednesday, September 5, 2012

100 kali Senyuuum

Assalamualaikum,

Hari ini aku sangat gembira, lepas aku pulang ke rumah tadi aku lihat followers dah pun bertambah ke 100. Alhamdulillah Alhamdulillah. Tersenyum aku non-stop sampai sekarang ni, menaip sambil senyum ni tau.. percaya tak? hak2
Nasib baik takde org kat sini tengok xD (sudah macam kerang busuk)

Aku disini ingin mengucapkan beratus-ratusan terima kasih kepada yang sudi datang membaca, mem-follow, serta meng-comment entry-entry aku.
Jasa baik anda semua amatlah dihargai.
Terima kasih juga kepada Followers yang ke 100 ialah lelamaisara dari blog CUTE MAMA. Kenapa cute? sebab aku rasa baby dia adalah sgt cute, tuan punya blog dan blognya juga memang sepadanlah dengan nama tu.. Eh ni bukan membodek ye, kalau tak percaya pergi lah terjah sendiri ^^


Ini bukan utk kasi, sebab aku sendiri 
ambil dari laman web deviantart je xD
 

Aku tahu bagi sesetengah bloggers, 100 tu memanglah tak ramai, seperti yang aku nyatakan di entry yg lepas-lepas, Beratus Beribu Berjuta Followers.
Namun selepas itu aku dapat komen dari Mr Copy Paste, yang membetulkan pendapat aku.
Kita bloging ni bukan utk cari followers tetapi untuk mencari readers,
kalau ikhlas insyaAllah dapat pakej followers sekali kan?

So aku ubah prinsip aku, kurangkan i follow  u follow tapi cuba juga untuk mengikuti entry-entry yang latest dari blogger ^^
Maklumlah sekarang ni pun sedang cuti semester jadi ada sedikit waktu yang lapang sebelum bermulanya class pada sem yang akan datang. InshaAllah aku akan memperuntukan masa membaca entry yg menarik korang tu.
Jadi tuan-tuan dan puan puan,
Nantikanlah kedatangan saya ya! (cewahh!)

83 comments:

  1. hamboiii 100x senyum.baik-baik jangan sampai tak boleh nak tutup mulut semula. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. keep in touch .. :) da lama x dengar keep in touch

      Delete
  2. TAHNIAH ..

    HAAA .. TAW PUN ..

    LAM BLOG NI KAN .. LAU KEJAR POLLOWER RAMAI TP SORG PUN XPENAH KUMEN3 ENTRY .. BEK XYAH ..

    HOPE PASNI MKIN RAMAI READERS KEWH

    ReplyDelete
  3. tahniah ye...^_^
    follower saya tak sampai 100 pun, kawan-kawan suka baca tapi mereka tak follow sebab tiada akaun google..=D

    ReplyDelete
  4. Fast raising followers :) Tahniah, fie jugak la yang lambat benar followers nak naik. Tapi prinsip fie bukan u follow i follow. Fie follow mana-mana blog yang fie jatuh hati.

    ReplyDelete
  5. tahniah!! ^^ keep up the good work =)
    btol3. readers lg pntg dr folloers. sbb readers n komen2 ni la yg membuatkan kte lbh bersemgt untuk berblogging ^^

    haz pun tgh cti sem. tp ahd ni hbes dah. isnin klas dh start. waa T.T

    ReplyDelete
  6. aku pun sama gak senyum je tengok follower bertambah .. hehehe

    bestkan berblogging nih ?:p

    ReplyDelete
  7. |cik nana|
    Kalau tak dapat tutup tu kira sedekah all time la kan? :D

    ReplyDelete
  8. |dedeq|
    terasa tapi betul tu..!
    harap2 begitu lah inshaAllah

    ReplyDelete
  9. Salam.

    Ha, salah tau bila cakap, 1OO follower tu tak ramai ^_^ Ingat yg ni ea.. dari satu, akan jadi dua. Dari dua, akan jadi tiga..dan setrusnya. Semua org bermula dari 0.

    Dan, cakap kopipasta betul sgt2..cari readers yg setia..merekalah nnti yg menyokong n insyaAllah, mereka juga yg ada time sng ngn susah ^_^

    Untuk awk, usaha, jangan putus asa. Rezeki masa depan kita tak tau siapa punya. Good luck! >_<

    ReplyDelete
  10. |Fifie|
    Betul tu.. sekarang ni pun still follow juga kalau nmpk entrynya best ;D

    ReplyDelete
  11. |haz|
    Betul tu, seronok baca respond dari org lain ^^

    ReplyDelete
  12. |Lana|
    hahah yup bagi aku memang ramai 100 tu xD

    Thanks a lot, wish u the best too ^^

    ReplyDelete
  13. heheheh (^^)
    dah dapat lum godek photoshop...hehhe...di blog sy tu ada blog tuto yang bagus...ce terjah :)n follow

    ReplyDelete
  14. |Cik blogger|
    oh belum lagi la cik blogger.. sebab nak kena bukak tutorial dulu haha malasnya la plak..
    Oh ada tuto juga ke? dkt bahagian mana yg nk tgk?

    ReplyDelete
  15. menambahkan lg senyuman disini..menajdi yang ke 104 ;-)

    ReplyDelete
  16. hahah terima kasih daun keladi, datang viist lagi ;D

    ReplyDelete
  17. congrate bro :) hehehe..majukan dunia blogging :)

    ReplyDelete
  18. Amboi, kemain eksaitednya dia. Btw, betul tu. Kita berblogging just to have fun dan juga untuk hiburkan orang lain jugak.

    Bab follower tak perlulah diambil kira sangat. Sebabnya kita berblog untuk bacaan pembaca dan tak semestinya kebanyakan follower kita adalah pembaca di blog kita.

    ReplyDelete
  19. whoaa. thanks doakan sy. thanks sebab sudi jenguk blog sy . *senyum sampai ke telinga >,<

    ReplyDelete
  20. |Tengku Laurel|
    hahah no problem!
    senyum smpai ke telengi tu haha

    ReplyDelete
  21. oh cepat giler dh 100 lbh..pergh mantap2...ak nampak khadiran prodigy retis baru akan menyinar tak lama lg:)

    retis in the making...:)

    apa2pon bila dh smpai ke kemuncak, jgn lupa jengguk ke bawah skli skle...lihat kembali tapak di mana kita bermula dr kosong..dan jangan berlagak bila dh TINGGI..:)

    ReplyDelete
  22. Wah saya folower ke 100 blog ni.hehe..tahniah..selamat bekenalan...

    ReplyDelete
  23. dah..dah..tutup mulut tu...

    rupanyer akak tak follow lagi..huhuhu

    ReplyDelete
  24. Gratz bro..
    Semakin ramai follower dan subcriber tu mnunjukkan blog ni smakin popular..

    Double thumbs up

    ReplyDelete
  25. Tahniah...harap2 makin bertambah follower dan readers yg setia...

    ReplyDelete
  26. wahh nak jadi yg ke 200 la camni. hehe.. betul tu, yg penting pembaca setia, bukan followers. ;)

    ReplyDelete
  27. terus terang saya suku follower ya,,klik.http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. |leaked|
    alamak tu terlebih menaruh harapan tu.. xmampu la nak jadi retis2 ni inshaAllah setakat blogging berpada2 ni boleh la ^^

    Panjang nasihat kau kali ni, Thanks for reminding ;D

    ReplyDelete
  29. |lelamaisara|
    yaaa.. tahniah xD
    harap2 dpt la tmbh sedikit traffic eh betul ke? lol

    ReplyDelete
  30. |eita|
    hahah dah lama tutup dah, waktu menaip ni je tersenyum lebar hahah

    ReplyDelete
  31. |Raimi|
    hahah tak popular pun xpe yg penting ada org yg sudi baca entry ni xD segan pula kalau merepek sorg2

    ReplyDelete
  32. |Chic Na|
    eh 200 tu tunggu tahun depan la agknya hahah

    ReplyDelete
  33. saya suka baca entry kat sini... (silent readers)

    ReplyDelete
  34. |Pipi merah|
    Eh kenapa jadi silent reader? hahah

    ReplyDelete
  35. |etuza|
    Oh tu la.. dah agak tadi typo ;D
    aah memang best ada followers actually xD

    ReplyDelete
  36. tumpang rasa gumbira...
    dpt follower mmg nice tp klau dpt yg baca entry kita dan tinggalkn komen tu lg nice..supernice.
    keep on writting broo

    ReplyDelete
  37. Congrats everything's everything, rasa awakkene la jugak letak chatbox, senang bagi orang nak letak link ke blog diorang.

    Papepun am follow gak kat sini. Datangla melawat blog saya.

    ReplyDelete
  38. tersangat laa betul.. followers xpenting.. yg penting readers.. kadang2 dorg follow blog kite sbb nak dpt follow back je.. -.-"

    tahniah followers dh bertambah.. teruskan berblogging.. :)

    ReplyDelete
  39. Hai, sayalah pakej awak,
    Follower ke 113, hehe.
    Nice blog :)

    ReplyDelete
  40. singgah dr blog cutemama...betollah tu,..kita cr pembaca setia bukan hanya jadi follower semata... salam kenal...folo cni juga... ^_* "miaduniaKu"

    ReplyDelete
  41. congrats! truskn m'jd blogger tegar! ;)

    ReplyDelete
  42. memang seronok bila bilangan follower meningkat.. dan lebih seronok bila blog kita ada reader yg setia... :)

    datang dr blog cute mama... :)

    salam perkenalan... :D

    ReplyDelete
  43. Salam Aidilfitri....

    TAHINAH ye...usaha tangga kejayaan..ahaks...anyway MYideakini dah follow blog sini..

    Meh le join segmen MYideakini...

    www.myideakini.com

    ReplyDelete
  44. hehe...betul tu...semoga berjaya :)
    singgah folow sini daripada blog mama cute :)

    ReplyDelete
  45. tahniah....semoga terus sukses berblog...mmg tak terkejar nak singgah semua blog...;p

    ReplyDelete
  46. senyum..tak perlu kata apa-apa..
    hehehe..
    teruskan dengan senyuman anda yang manis itu..
    senyum tu satu sedekah kan..
    marilah sama2 kita senyum ^^

    ReplyDelete
  47. nak up follower masuk "segmen up follower" nak orang coment kene rajin-rajin coment orang he he (tapi i comment kalo i suka baca kalo tak i tengok gmbr jerk :)

    ReplyDelete
  48. |akhil|
    oh betul tu supernice! ^^

    |Arham|
    oh aah la dok terfikir juga haritu.. nanti2 lah nk kena explore mana nk cri chatbox ni hehe
    thanks mengingatkan!

    |Ein|
    betul tu.. harap2 kurang dpt followers yg pesennya begitu xD

    |Farahaz|
    hahah! thanks ^^

    |Izan mama|
    Thanks sudi singgah dan follow ;D
    rasanya pernah ke blog juga xD

    |Areleez|
    InshaAllah! eh tak la tegar sgt xD

    |Fazita|
    Salam kenal.. thanks sudi singgah

    |Masz|
    betul tu ^^
    thanks sudi singgah & salam perkenalan

    ReplyDelete
  49. |Myi|
    Terima kasih sudi singgah dan follow ya ^^

    |Masha|
    thanks sudi singgah juga ^^

    |Aishah|
    Harap2 begitu lah.. takut juga kalau ramai yg nk kne singgah haha

    |Leeya|
    hahah.. yup ni senyum sbb happy ;D

    ┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌
    hahah nak panggil ap ni?
    dan komen tu betul juga! nk up follower masuk je segmen up follower mudah xD

    |KA|
    Thanks ;D

    |Fadh|
    terim kasih, kau juga

    |Shinji|
    hahah tu lah kan.. lepas ni turn kau pula la owh xD

    ReplyDelete
  50. tahniah.. samalah dgn gua dulu time mula2 ada blog bila tgk followers makin ramai memang seronok sgt!!

    ReplyDelete
  51. :( sentap ! baru ingat tunggu punya tunggu nak dapat nombor 100 tu, pastu request entri tribute satu *keji tak strategi pemasaran? hehe, anyhow, nombor 123 pun cantik gak. Ok, anasyg da follow blog warna warni neon ni. Jeles tengok ramai respon blog fresh gini. *sentap sekali lagi. Keep up the good work. Oh, meh blogger senior bajet ni nak bg sedas dua tips.

    :create chatbox/shoutbox utk senang org letak link
    :create reply to comment utk senang, tak payah nak retype nama setiap org

    dua2 tutorial ni senang je. Check out tutorial blog k. I know u are rajin enuff to explore. Hhehe

    ReplyDelete
  52. tahniah. senyum jangan tak senyum ye...

    ReplyDelete
  53. |riri|
    haha tau xpe kan?

    |anasy|
    Oh memang.. haha nanti aku cuba cari, thanks for the tips!

    |sal ya|
    terima kasih ;D

    ReplyDelete
  54. i am a silent readerrrr yang paling hebat di alaf ini. follower takde, update malas, tapi suka baca buat senyap. hehe. eh tapi kat cni rase nak komen. sebab? kita sama! jangan mengejar glamer, tapi mari mengeratkan ukhwah. chewah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak kenapa cmtu.. haha tinggalkan komen lebih bagus boleh juga org pi balik blog ;D

      Delete
  55. Alhamdulillah, selamat berblogging

    ReplyDelete
  56. follow sini dri blog cutemama

    http://lobaksusue.blogspot.com/2012/09/moh-jamu-mata.html

    ReplyDelete
  57. kau rajin datang blog orang.. rajin komen tu orang suka follow blog kau ni.. lagi satu kau sempoi gak an.. aku puji ni ada makna.. belanja aku choki2 sebalang XD *gurau jer*

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau ni kan mmg la.. bab memuji mmg hebat la,
      xpe nah ambil duit lebih boleh beli pepsi sekali! hahah

      Delete
  58. tahniah. keep it up. byk byk kab BW dan join segmen. insha Allah akan dpt byk follower dan readers. ;)

    ReplyDelete
  59. Haaa..sama la..aku pun tak setuju dgn konsep "i follow u, u follow me" tu..aku rasa macam tak ikhlas..aku tau aku akan follow blog org, but not immediately after aku baca buat pertama kali..

    macam blog kau ni, aku tau aku akan follow..cuma xtau bila..hehehe

    p/s: thanks sebab follow blog aku..segan pulak rasanya..

    ReplyDelete
  60. Huh.... apa ke bendanya nak tunggu dia datang ( mood frust ni,...he...he...) batang hidung pun tak nampak dah sekarang ni ....exam ke? ke kawen?...he..he... nape tak jemput OKje!!

    ReplyDelete