Tuesday, September 4, 2012

Warren Buffet

Assalamualaikum

Agak-agaknya korang semua kenal tak siapa tu Warren Buffet? Warren Buffet ni ialah antara orang yg terkaya di dunia. Tapi kali ini aku bukannya nak bercakap tentang Warren Buffet yg kaya tu. Tapi..

Hari ini aku nak bercakap tentang kucing aku.
Actually nama dia pun Warren Buffett..
Dia ni kucing betina, keluarga kami bela sejak dari kecil lagi.

Sejarah hidupnya? Aku pun kurang pasti, memang dari lahir dia ad disini rasanya.
Ibunya pun ada tetapi jarang balik rumah, bak kata lain ibu dia ni kira macam perempuan jalanan la bagi si kucing kan?
Si Warren buffet ni comel tapi garang juga sometimes. And kadang2 gila pun ada main lari sorang-sorang kehulur-kehilir, sampaikan asyik terlanggar org yg tgh berjalan tu.


Ini gambar si Warren Buffett, kelakar x muka dia? Siap ada misai Charlie Chaplin lagi..


Warren Buffet ni agak sombong dgn kucing-kucing lain. Pantang dia nampak kucing lain dekat luar rumah terus dia akan buat bunyi garang, then, lari bawah meja lah lari naik tingkat atas lah.. tu la berlagak, tapi penakut juga kucing aku ni. Waktu tu jgn harap la nak sentuh dia, semua benda dia marah.

Orang cakap konon-konon tough la en..

Warren Buffet dgn aksi dia semasa hunting,
cara dia stretching tu memang menarik..


Tapi, sekarang ni dia dah makin nakal, pandai curi makanan atas meja tu. Bila tengok dia balik dari dapur kitorang syak dia mesti ada ambil apa-apa ni, sebab mulutnya mengunyah lepas tu terjilat-jilat kakinya.

Sekitar kawasan rumah aku ni ada seekor anak kucing kecil, liar rasanya. Kami panggil dia Tiny. Kitorg tak bela pun Tiny ni. Sebab dia ni suka buang air besar kat dalam rumah, sebab tu kitorg tak benarkan dia masuk..

Tiny ni pula berani, berbeza dengan Warren Buffet. Selamba je masuk rumah kami, even si Warren Buffet ni buat bunyi garang dekat Tiny (meanwhile Buffet menyorok bawah meja), dia pula buat tak tahu sahaja dekat Warren Buffet.
Kata ibuku, Warren Buffet ni pandai panjat meja curi makanan pun lepas dia nampak Tiny buat macam tu lah. So kiranya influenced dari Tiny la ni! grr..
Nasib baik kau comel.

Walaupun aku jarang berada di rumah, sekali sekalap best juga dapat usap-usap si Warren Buffett, cuma tak boleh lama-lama la .. Sebab dia ni busy je kerjanya xreti duduk diam sentiasa ada-ada je nak jalan kemana-mana.

Sebenarnya risau juga aku, sebab Warren Buffet ni kan tak pandai nk bersosial dengan kucing-kucing lain, macam tak ada harapan la aku nak merasa menimang cucu ni.. hak2 :(


Kalau perasan ad samar-samar tertulis Lam Lam Ha pada bulu Warren Buffet ni.




79 comments:

  1. aku di'troll' oleh tajuk post nie...anyway..warren buffet nie perlu dididik blk supaya x curi makanan...hua3

    ReplyDelete
  2. dasat betul nama kucing! omputih, noks..! he3..

    ReplyDelete
  3. kahkah..kot bg name org kaye kucin ni boleh jadi kaye xpe gak,ye dakk.untong la bole bela kucin cem aku mane boleh bela kucin.kononnye asma la ape lah.sobsob =.=

    ReplyDelete
  4. kaya ke dia ni?meh nak culik...kihkih

    ReplyDelete
  5. kucing kat rumah mad ni pencuri gak , kencing sana sini .. dibuatnya sampai pasu bunga kat atas meja tu jatuh ke lantai , akhirnya pasu bunga tu pecah haih dah macam gangster plak dah..

    ReplyDelete
  6. nama tak leh blah ! haha :) btway , its so cute ~

    ReplyDelete
  7. sama la ngan kucing sy ni..asal jumpa kucing lain atau org x kenal dekat ngan dia..mula la nampak garang..ngan kami sekeluarga jer dia nak manja-manja..:)

    salam kenal..:)

    ReplyDelete
  8. |Albagani|
    Oh maaf la, sengaja buat tajuk jadi menarik xD

    ReplyDelete
  9. |Sarah|
    hahah doanya begitu la, semoga datangnya dia membawa lebih rezeki kan? xD

    ReplyDelete
  10. |cik nana|
    nanti ak tlg smpaikan hai kau.. lol

    ReplyDelete
  11. geram tengok kucing...tingin nak bela..tapi malas nak cuci kalo berak merata2 nnt..huhu..

    amboi,nama kucing mat saleh..abis tu panggil nama pendek camna? :p

    ReplyDelete
  12. |Cikgu Ma|
    haha! tak kaya pun dia ni, dok perabih duit org ad la hak2

    ReplyDelete
  13. |Mad|
    tu yg geram tu kalau dia jadi gila, kena bukak pintu kasi dia main kat luar.. tapi takut pulak dilanggar dek kereta2

    ReplyDelete
  14. |yoon|
    hahah ak pun xtau kenapa diberi nama tu

    ReplyDelete
  15. |izz|
    itu la kan? jadi kucing manja pula dah dia ni

    ReplyDelete
  16. |Shinji|
    selalu jadi buffet je panggilnya xD

    ReplyDelete
  17. mati2 ingat psl buffet hari raya. hahaha...

    ReplyDelete
  18. huhu..xper..xpndai bersosial pun, nnt da smpai waktu, dia akn pndai jugak nnt..huhu..

    leh anak berderet2...

    ReplyDelete
  19. |Atiqah|
    yup kecomelan tu yg menutup perasaan nak marah kt dia ni

    ReplyDelete
  20. ai warren! nak signnnn. hehe

    p/s : special tu. siap x-large lagi gambar follower tu. hehe

    ReplyDelete
  21. rajenlahh tuan punye warren buffet yg comel nih bw kt blog2, hehe..

    ReplyDelete
  22. kalau tengok dr perangai dye cam same la ngan kucing sy kat umah.. kitorang panggil 'geram'.. huhuhu

    ReplyDelete
  23. |Nurul|
    hahah kalau sign2 tu dia tak layan la..

    Aah lainkali letak sikit caption, so org kenal kan? hak2

    ReplyDelete
  24. |nysa|
    rajin la sgt.. sebab xde benda lain nk buat waktu cuti ni ;D
    lgpun yg mana termampu je..

    ReplyDelete
  25. |Cik CM|
    ye ker.. kalau cmtu kurang sikit risau aku

    ReplyDelete
  26. kagum dengan blog ni, baru tp da dapat byk hit ^^, rajinkan diri balas komen org, ^^-nampak mesra2 halam kat situ. Oh, ini warren buffet, oh payah beno nak nyebut, beliau ialah betina kan? dan kem salam warren buffet ea.

    Satu perkara lagi: sila letak bday date anda di chatbox saya dgn kadar segera ye-Saya insist. :) peace

    ReplyDelete
  27. haha setakat yg mampu tu boleh la.. lagipun tgh cuti sekarang ni maka boleh la berBW

    wahh kalau dh insist tu susah la ;D

    ReplyDelete
  28. Paling menarik bila tau ada tulisan Lam Lam Ha pd bulunya.
    Kalau di promotekan, mesti ada yang nak beli nanti.
    Time tu mesti rasa serba salah...

    ReplyDelete
  29. hehe...tiutnya dia...tq sudi follow sy

    ReplyDelete
  30. Layan je le cite Warren Buffet ni...

    ReplyDelete
  31. comel....tiga rasa la bulu dia.ada iras2 kucing saya bela dulu bulu dia..

    ReplyDelete
  32. comel2 kucing..
    geram..tapi xboleh nak bela sebab ada yang takut dengan kucing kat rumah ni..hehehe..

    belum terlambat nak ucap selamat hari raya ^^

    tq sudi jadi follower.. :)

    ReplyDelete
  33. Haha.. siot ja Tiny. Bwk gejala negatif kt Warren Buffet. :D

    ReplyDelete
  34. hahaha...nama tu memang macam x pernah ade kucing nama tu la..ni jantan ke betina ni..cepat carikkan pasangan untuk die.haha..nway,,thanx singgah blog saya..=)..moh le kite berkenalan..hii

    ReplyDelete
  35. hehe bahaya juga ni.sebb buffet ni terinfluence dgn kucing lain haha..macam budk2 remaja kita la..xpenah terdedah dgn pekara macam tu.bila nampak org buat ..dia pun teringin nk buat haha

    ReplyDelete
  36. hebat sungguh nama kucing ni. hihi. comel je. n yes, i see le words lam lam ha. miracle isn't it =')

    ReplyDelete
  37. ajar warren buffet men facebook la. boleh bersosial secara maya. kahkah!

    ReplyDelete
  38. ingatkan amenda la warren buffet ni.. rupa2 kucin.. geli ati cci bila bc.. hahah... suruh la c tiny tu ajar dia bersosial.. mana tau kot2 dpt timang cucu... huahuahua.. :P

    ReplyDelete
  39. |Raimi|
    hahah takde niat la utk jual dia..
    thanks sebab sudi letak my blog in your entry ^^
    really appreciate!

    ReplyDelete
  40. |Cik blogger|
    sama2 thanks sebab sudi follow balik.. keep in touch ye ^^

    ReplyDelete
  41. |Okje|
    hahah terpaksa la setakat ni xde benda lain nak ceritakan xD

    ReplyDelete
  42. |Aishah|
    wahh yeker? aah mcm pelik pun ada byk2 sgt colour ^^
    tapi subhanAllah comel ciptaan Allah

    ReplyDelete
  43. |leeya|
    oh ye ke? tak pernah merasa bela kucing lah ni eh?

    thanks sudi visit, keep in touch ^^

    ReplyDelete
  44. |Mieya|
    menarik ke? aku pun rasa hillarious juga bila first time family beritahu nama dia

    ReplyDelete
  45. |Fikri|
    tau xpe, dah macam parents risaukan anak mereka meniru budaya org yg xelok plak

    ReplyDelete
  46. |Azee|
    thanks juga sudi singgah balik ^^
    dia ni kucing betina, oh kalaulah ada pasangan dia mmg aku carikkan haha masalahnya dia taknak berkawan

    ReplyDelete
  47. |Nadia|
    hahah nanti dia langsung taknak main kat luar susah pula aku nak online xD

    ReplyDelete
  48. |cci|
    haha ntah2 si Tiny tu pula yg jadi bapanya nanti karang..

    ReplyDelete
  49. Balas kunjungan dan follow sini..Amboi kurlasssnya Nama kucing tu...Tapi bg akak cam lebih sesuai untuk kucing jantan...

    ReplyDelete
  50. Aah mungkin juga.. tapi xde rezeki utk dapat kucing jantan kan? xD

    ReplyDelete
  51. Fie pun ada kucings. S sebab banyak. Haha. Tapi semua pun macam tak berminat dengan sesama sendiri as in mengawan lah. Diorang bergurau-gurau cam gitu jelah tak ada lah nak mesra-mesra lebih. Haha

    ReplyDelete
  52. bukan main la nama kucing ko kan.. haha.. :D

    ReplyDelete
  53. comel...tu je yang mampu dinyatakan

    ReplyDelete
  54. |Fifie|
    oh setakat ni xmampu la nk jaga kucingsss.. byk2 sgt susah plak nk handle xD

    ReplyDelete
  55. bkn main rare lg name kucin tu..

    ReplyDelete
  56. aku pena baca pasal warren buffet tapi lupa da yg aku igt dia ni mmg kaya n bijak dlm pelaburan hmm

    ReplyDelete
  57. jadi, dari mana dpt nama Tiny lak? Jiran punya kucing ke? Hoho..
    Sy ada kucing gak nama Jackie tapi konon2 amik dari Jack Sparrow. Kaler hitam pekat. Lol.

    ReplyDelete
  58. sampai hati warren. huk3

    nanti letak caption siap bold lagi. hehe

    ReplyDelete
  59. |Volvo|
    Yup ada kisah istimewa tentang Warren Buffet ni kalau nak tau.. pnjang plak kalau nak cerita kt sini xD

    |Apple|
    Tiny tu kucing liar aku pun xtau dari mana dia datang o.O"

    |Nurul|
    hahah itu harus xD

    ReplyDelete
  60. Adoyai tak menahan akak dengaq nama kucing tu. Nama pun udah mahai, misai Charlie Chaplin dia tu lagi mahai! Kreatif tuan dia bagi nama :D

    Terima kasih sudi ke blog akak.

    ReplyDelete
  61. panjangnya nama kucing comel ni. ;)

    ReplyDelete
  62. amboihhh. name tuuu tak menahan. warren buffet lagi.

    ReplyDelete
  63. |Dinas|
    hahah misai dia tu yg kelakar xD

    |Chic|
    selalu panggil jadi buffet terus haha

    |9no|
    itu la ;D

    ReplyDelete
  64. Ha'ah la..ada Lam Lam Ha kat badan dia..

    ReplyDelete