Sunday, September 2, 2012

The Big Bang Theory

Assalamualaikum

Hari ini aku nak share aku punya Favourite's English TV Show. Mungkin ada yang pernah tengok cerita ni dah lama dah, tapi aku baru je kenal show ni tahun ini. Biasalah waktu tu aku sedang boring menanti season baru dari How I met Your Mother, so aku pun mencari something else yang best untuk tgk dan terjumpa The Big Bang Theory.

Kepada Kpop lover,  jangan terconfuse pula dengan Big Bang Fantastic Baby okay.. Haha


Cerita ini berkisarkan adegan-adegan lucu 4 orang sahabat lelaki, 3 Physicist dan seorang Engineer kalau xsilap. Mereka memang pandai (of course la Physicist tu) serta sgt geeks, meminati Superhero lak tu. Ianya cerita komedi, of course la komedinya jenis yg high class punya tau, sebab ada juga certain part yang aku tak paham, yelah maybe sebab istilah-istilah scientific dan physics digunakan dalam jokes mereka, or English level aku sangat low hak2

Sheldon Copper, seorang Physicist yang Genius, lurus bendul, banyak bercakap dan perangainya sangat kelakar dan adorable macam robot pun ad.. Rasanya sebab dia ni la The Big Bang Theory jadi menarik.
Leonard, iaitu Housemate Sheldon, dia ni pun nerd juga tapi agak matured sikit berbanding all those 3 others character.
Raj, berasal dari India dan accent dia kadang-kadang mencuit hati para penonton. Dia juga ada penyakit tak boleh bercakap dgn perempuan except bila minum alcohol.
Last sekali Howards, the creepier guy in the team. Seorang yang gatal dan rambutnya mcm the Beetles. xD

Apa yang korang perlu tahu tentang cerita ini?
Actually aku pun xtahu bagaimana nak bagi synopsis kalau cerita yg panjang-panjang begini.
Tapi ap-apa pun memang best, Kalau nak tahu jom review sikit sedikit scene yang mungkin menarik dalam filem ini:


Our whole universe was in a hot dense state,
Then nearly fourteen billion years ago expansion started.
Wait...
The Earth began to cool,
The autotrophs began to drool,
Neanderthals developed tools,
We built a wall (we built the pyramids),
Math, science, history, unraveling the mysteries,
That all started with the big bang!


Selalunya aku tengok online di laman web ini WatchBigBangTheory
[click link, dan pilih gorillavid, selalunya it gives the faster video]

p/s: Nak lihat tu boleh tapi xboleh la terikut2 cara lifestyle mereka ni kan? ;D sebab tu la dulu masa kecil2 ibu aku larang ak tengok cerita friends, katanya tak elok, tapi la ni, aku tengok juga -.-"

57 comments:

  1. nak tengok, tapi takut ketagih macam tengok siri House MD.. huhu

    ReplyDelete
  2. Owh Dr House tu eh? cerita dia macam serius je.. best eh?

    ReplyDelete
  3. nak try tgk jugakle.. tp takut teraddict plak ye..

    ReplyDelete
  4. Macam syok, nak try tengok lepas ni. kekeke =D

    ReplyDelete
  5. best gak la..sebab psl doktor keras kepala..try la tgk nnt..kang ketagih..hihi~

    ReplyDelete
  6. |nur|
    hak2 kalau bab addict tu xdapek la nk tlg ;D
    pasal ak sendiri pun kdg2 begitu

    ReplyDelete
  7. |Nurul|
    hahah harap2 kena dgn minat kau jgak ;D

    ReplyDelete
  8. |Shinji|
    owh dia bukan cerita komedi kan mcm Scrubs?

    ReplyDelete
  9. kalau ikut taste aku ni, memang best.. tapi tu lah, aku cerita teletubies pun boleh tergelak kdg2 so harap2 suite jgak

    ReplyDelete
  10. cute blog ni.. background dia ceria sangat.. ^_^ bing bang.. uhuk.. cci x minat ngeee~~

    ReplyDelete
  11. haha, hai~~maaf2..td aku update entry sedih, bila dh publish..aku rse cm segan lak, tu yg aku delete semula..maaf2 :) hehe

    ReplyDelete
  12. x penah lg tengok...nmpk menarik.hehe




    first time singgah wah! menarik blog nie..kemas n cntik

    ReplyDelete
  13. ewah..menarik2..nk try gk ar..tp sygnye xleyh tgok skg..internet slow la..btw, ty cuti sy try tgk yer..xD

    thanks 4 suggestion..^^

    ReplyDelete
  14. |Lynn|
    hahah xmengapa ;D
    lainkali lps update baru inshaAllah ak cuba visit balik

    ReplyDelete
  15. |aisyah|
    haha xmengapa ;D
    tgk bila free jer.. tiada paksaan hak2

    ReplyDelete
  16. pernah gak try test tengok tapi tak habis. hihi

    ReplyDelete
  17. Haha.. mcm best ja. Nt ak try tgk. Pnah dgr sblm ni tp xpnah nk amik tau :D

    ReplyDelete
  18. |Fikri|
    cuba la.. harap2 masuk dgn taste kau jgak ^^

    ReplyDelete
  19. oh tau sal sitcom ni tapi jarang tgk...ak lebih ske tgk discovery channel ie pawn stars, the picker, king of restoration, man vs wild etc :)

    ReplyDelete
  20. |leaked|
    Wahhh Pawn star boleh tahan best jgak ;D
    ak pernah tgk sekali dkt youtube dulu..

    ReplyDelete
  21. Aku pun suka layan Tv series..
    Ada lihat preview The Big Bang Theory, tp tak pulak aku follow.

    Baru2 ni byk Tv series aku dah abis, tunggu season seterusnya aje..

    The continuum tunggu season 2
    Teen Wolf pun tunggu next season, The walking dead season 3 dah nak keluar. The listener episode selalu delay.

    Selalunya Tv series yg aku follow, aku akan buat satu entry dalam blog. Try tengok ni ♌¹³ Pseudosupra | Tv Series

    ReplyDelete
  22. The walking dead baru je tgk preview dia.. agk menakutkan betul =.="
    cerita2 zombie hak2

    ReplyDelete
  23. tak pernah tgok tv series cerita nie...mybe lepas nie boleh try...mcm best...=)

    dulu2 sangat addict dgn cerita Sir Arthur Conan Doyle's The Lost World, Smallville dan yg terkini Merlin..

    ReplyDelete
  24. mcm best ni u ooolls..lme x lyn..:D
    uiktt2 thnx singgah2 yerk..:)

    ReplyDelete
  25. |terbang|
    ohhh The Lost world tu sama dgn Lost ke eh? yg dkt AXN tu..
    kalau betul memang minat juga!
    Smallville dgn merlin pun sama ^^

    ReplyDelete
  26. |asra|
    haha finally ad juga org yg tgk.. igtkan ak sorg je yg tgk cte tu kt sini ;D

    ReplyDelete
  27. oo citer nih hehe..dah lama tinggai tgk..shida sejak2 ni jrg dah tgk tv asik bloging jer kan hehee..kdg2 org review citer baru shida thegeh2 nk tgk heheee :D

    ReplyDelete
  28. |Shidar|
    Ak pun tak tgk di TV jgak xD
    tgk on9 je

    ReplyDelete
  29. |Iffah|
    hahah xlah, cerita sitcom betul2 ;D
    yg gambar cartoon tu sje je letak..

    ReplyDelete
  30. tak reti lah tgk big bang ke, bang-bang boom ke.. haha

    ReplyDelete
  31. alamakkk..dkna tak pernah tengok lak show nie..huhuu

    ReplyDelete
  32. |Dkna|
    hahah cuba la tgk mana tau kau pun minat juga ke ;D

    ReplyDelete
  33. kepening peningan ni bace big bang?big bang?selalu dngr tp hampagas tak tau.korea2 pnye bende rupenye eh?

    ReplyDelete
  34. ramainya juru comment di sini...=]

    ReplyDelete
  35. xpenah layan lagik. 1 fine day kot.. ;)

    ReplyDelete
  36. x pernah tengok la..kt tv mana ni..:)

    ReplyDelete
  37. |Cendol|
    Big bang tu dari scientific term dia ialah letupan yg berlaku di alam galaksi sebelum wujudnya bumi dan sistem galaksi yg lain

    |Nurul|
    alhamdulillah rajin mereka comment ;D

    |Arelez|
    Oh yup cuba dulu mana tau taste sama ;D

    |izz|
    oh sebenarnya tgk dkt internet je.. ;D dorg ckp ada juga kt TV tapi tak pasti TV berapa

    ReplyDelete
  38. tak pernah pun tgk show ni. best ehhhh. ;)

    ReplyDelete
  39. TBBT mmg show fav sy selain how i met you mother. Tapi nak spesifik tak mungkin sbb sy suka gak breaking bad, walking dead etc. haha..
    TBBT, watak Sheldon mmg gila. Even masa kecik mak dia penah hntr dia jmp DR, tp tindakan mak dia dah jelaskan bhw dia ada sumthin wrong. lol.
    geng berempat tu semua ada masalah psiko kecuali Leonard (watak utama). Raj jd playboy bila mabuk n howard adalah playboy sejati cuma kerana rupa, dia tak dpt tekel mana2 awek. Last2 dia ada wife gak dan mmg sesuai la wife dia. haha.. the best!

    ReplyDelete
  40. |Apple|
    wahhh bagus2 kau tgk juga.. sptotnya ak tulis sinopsis cmni la haha

    ReplyDelete