Thursday, September 13, 2012

Padah Berblogging Malam Buta

Assalamualaikum,

Malam semalam,
aku tidur lambat gara-gara menonton anime dgn blogwalking.
Dalam keasyikan membaca entry tu ada aku terlihat video prank
dan tak berani nk tgk further takut2 aku tertengok video hantu plak lepas tu..
masin pula mulut waktu tu.

Memang aku terbaca kisah hantu pula dekat blog org
Tak tengok pula tajuk dia pun main baca je,
dah lah malam-malam buta tu.
Disebabkan dah terbaca, maka aku pun terpaksa habiskanlah
atleast boleh comment nanti kan xD
Tapi tengah-tengah suspen tu aku dengar bunyi dekat luar.

Ah sudah,
Apa lagi aku beranikan diri lihat jendela di Ruang tamu tu.
Of course la aku tak expect siapa2 pun kan haha..
Terus aku tutup laptop dan tutup lampu,
lalu berbaring di atas kerusi sofa di situ.
Dah malas nak naik ke bilik tidur.

Kali ini aku terdengar anjing di rumah yg berdekatan pula menyalak..
Kata orang kalau anjing tu menyalak malam-malam buta ni,
tau-tau ah sebab apa kan?
so apa lagi, bertambah cuaklah aku.

Apabila Grill pintu rumah aku pula yang berbunyi,
aku mematikan prasangka buruk dgn membuat alasan
Ni mesti Kucing aku Warren Buffet tgh main kt grill ni.
(Tak berani dh nk check sebab baru pdmkan lampu haha)

Mata aku tutupkan rapat ni cuba juga utk tidur,
terbayang pula muka zombie yg sukakan otak-otak!
di blog Kisah Si Gemok ni.
Lepas tu terbayang zombie yg berkeliaran di Sunway Pyramid pula
macam yg diceritakan di blog Azian Elias

Lagi lah tak dpt nk tidur..
Tak lama lepas tu terdengar pula bunyi di dapur.
Aishh sapo la plak ni, nak bangun tengok tak daya lah
terus aku buat-buat tutup mata je..


Lepas tu, aku dgr bunyi macam org berjalan pula di dapur.
Ya Allah, hantu zombie betul ke apa ni?
Aku rasa heartbeat aku dh mcm sama macam aku merentas desa dulu.

Terus aku nampak lembaga keluar dari dapur.
Sebab dalam gelap jadi aku tak nampak,
aku tutup mata terus rapat2

Korang boleh bayangkan betapa suspennya aku waktu tu,
dia berjalan sedikit dan membuka lampu.



MashaAllah ayah aku rupanya.
Dia dari bilik di belakang nak ke dapur untuk ambil air.

111 comments:

  1. Replies
    1. haha yg tukang baca suspen tu xleh buat ap la ;D

      Delete
  2. hah, sape suh baca citer seram.. ayah disangka makhluk lain lak..hahaha..


    eh, skang hobi sy baca kisah seram padahal sy penakut.. pelik

    ReplyDelete
  3. heheee...suspen je...tu la baca lagi kisah seram..kan dah..heeee

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. nasib baik xpost ni mlm2 xde org nk bce plak nnti

      Delete
  5. hahaha , seram jea.. ingatkan lembaga mana tah tadi.. haha

    ReplyDelete
  6. hihihi tula bca lg cita hantu mlm2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah cerita kalau mengasyikkn mesti kita layan je kan? ;D

      Delete
  7. suspen habis! jantung toksah citer la kan.. musti macam nk meletup kekdahnye! ha3..

    ReplyDelete
  8. patut u kene continued hari esok biar cerita tergantung sket he he lagi seram

    ReplyDelete
  9. dah dr kecik2 lg kne brainwash dgn citer2 hantu plus kt tv skrg byk stesen mjaja citer bertemakan hantu mmg minda ko sensitif la nk fikir bukan2 bila berseorangan plus gelap....hurm....tp harus diingat smue tu mainan syaitan/ jin jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku ni kalau cerita hantu dkt TV tak minat sgt nk tgk.. tpi kalau kwn2 dok cerita haish bukan main lgi khusyuk dgr xD

      Delete
  10. mmg saspen la...heheh.baca cite antu mlm2 la best,real je rasa..kih3...seram...
    p/s:dah boleh login nuffnang dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh sebab tu lah kan?
      pandai baca tapi penakut hahah
      p\s: Alhamdulillah

      Delete
  11. dok kat umah sendiri tak takut sangat...hehe

    ReplyDelete
  12. lain kali awak buka jer semua lampu rumah .. mana tau pencuri masuk rumah ke apa.. bahaya tu .. jangan lupa lampu suluh orite :)

    ReplyDelete
  13. selalu kalau malam kat umah,,,kalau dengar bunyi bunyi,,takut pencuri...seram,,,kang tkut pencuri masuk rompak...takut.....gulp

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. Hahah kalau yg baca suspen yg terkena lagi la kn xD

      Delete
  15. huhuhuhuhu sumpah! suspender jer cik segalanya neh~ hehehehe malam tadi pun menakutkan jugak ler. saya pun hadapi benda yang menakutkan malam tadi. hadoooiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah tu lah padah tidur lambat kan? ;D

      eh terus jadi cik ke =.="
      aku penakut bukannya selalu pun

      Delete
  16. hahaha :D. terpengaruh dgn cite2 hahahaha :P

    ReplyDelete
  17. HAH .. PSYKO DIRI SENDIRIK .. HAHAHA

    EH EH .. BRU TAO AWOK PENAKUT .. EKEKEK

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA XDE PUN.. BUKAN TAKUT CUMA BERJAGA-JAGA~~

      Delete
  18. nasib baik ko x blik lptop..klau tdk kategori ank derhaka jdnye..hehe

    ReplyDelete
  19. kahkah. kne prank ngn ayah sndri :p

    ReplyDelete
  20. penakut rupa nya .
    bueeekkk :p
    haha !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lahh mne dtgnya penakut ni, tu namanya berjaga2 ;D

      Delete
  21. hahaha... belum pape pun dah takut...
    camne la kalau sorang-sorang :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah memang ak tnggal sorg2 pun kot ;D
      ni balik bercuti je

      Delete
  22. huhuhu...ayah upernya....ayah yg buat saspen kan? hihihi:)

    ReplyDelete
  23. hahaha...dasar penakut...ingatkan hantu mana tadi...

    ReplyDelete
  24. Buat suspen je.. rupa2nye ayah sendiri..hahhaha

    ReplyDelete
  25. hahahaha.. welcome to da club blogger penakut.. nasib baik tak pengsan mulut berbuih kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cehh ad juga club mcm tu en? xD
      sorry la aku berani kot ;D

      Delete
    2. erk... rasanya dah comment kat post yg btol ni.. sure xtakot? ngeh3

      Delete
  26. Assalamualaikum . haduii...terkezut saya . Nasib baik bukan betul2 dan nasib ayah awak >< Meremang bulu roma saya . Nasib baik tak apa2 terjadi . Alhamdulilah .

    Apapun . terima kasih comment di blog saya . Blog awak ada perubahan . Ringkas , simple dan kemas . Awak cuba je main bola baling . boleh tahan bestnya .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah thanks ^^
      nk main tu boleh tapi kena la ad pasukan takkan main sorg2 je kan xsyok la ;D

      Delete
    2. You are welcome ^^v

      hehe . betul tu , main sorang2 tak bestlah . Awak Carilah team , pastu buat perlawanan then sapa memang belanja teh tarik satu mamak . hehe XD

      Delete
    3. hahaha.. ok jgak tu
      nk belanja tu msalah skit hak2

      Delete
  27. saspen jugak memula tadi......hai mau berpeluh masa tu kan???

    ReplyDelete
  28. kahkahkah... sampai mcm tu sekali...
    len kali baca la crita hantu siang2...
    cam na kalau yang betol2 kat dapur tu hantu...
    hahahahaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu lah pasal menyesal baca =.=
      abis rosak pikiran ni

      Delete
  29. drama betul lah budak ni. haha penakut ! booo. hahaha ;p

    ReplyDelete
  30. klu Jue, watak ayah tu, bagi kat Jue... Hehehe.. suke merayau di dapur pg2 buta dan suka menakutkan org.... Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. woahh bahaya tu =.="
      kang tgk2 ad yg lain pula menakutkan kau hahah

      Delete
  31. Assalammualaikum.

    Pasni, buat la lagi..bace citer hantu banyak2, tgk movie seram banyak2,hahahaha. Biaq mata terkebil2, weeee.

    Lana pun pernah gak..excited sgt bw smpai tak sedar dah lewat malam..time tgk jam, baru sedar dah lama online.. time tu la gak dgr bunyi pelik2..huhuhu..

    ReplyDelete
  32. Saya tiap-tiap malam seblum tido sumbat telinga dengar lagu.
    Semua pasal takut dengar bnda yg bukan-bukan.
    Hihihi :D

    ReplyDelete
  33. haha..penakut la tu...
    len kali tido awal2 yer =)

    ReplyDelete
  34. kesimpulannya, jgn baca/tgpk cerita hantu mlm2.. haha

    ReplyDelete
  35. hehehehe..suspen..tahu pun takut

    ReplyDelete
  36. kunjungi sahabat... n' salam kenal....

    ReplyDelete
  37. kena berbloging awal la gamaknya...:)

    ReplyDelete
  38. malam jumaat mesti ada citer hantu kan..perlik :p

    ReplyDelete
  39. hehehehe.... dah la mlm jumaat.... nasib baik ayah yg keluar... kalau tetamu yg tak di undang keluar... kan pengsan... ;p

    ReplyDelete
  40. hahahah..pengalaman yg sama dgn sy.. tapi nenek sy yg muncul dr depan.. menjerit bagai. :-)

    ReplyDelete
  41. ho ho ho .. lenkali jangan dok sorang ..

    ReplyDelete
  42. Kak M pun slalu berblogging lewat malam sampai pepagi buta la EE... Tapi Kalau ada anjing dok salak tu wat tak dengaq ja.. Ha ha...

    ReplyDelete
  43. Replies
    1. Hahah suspen juga ya.. thanks sudi comment byk2 post ni xD
      aku letakkan kau dlm bloglist ^^

      Delete
  44. hahaha...pernah alami jgk...aduhh stress time tu...

    ReplyDelete
  45. Kenapa tak baca ayat Qursi ke...apa ke...

    ReplyDelete
  46. Nafas aku macam tengah stop masa baca entry ni..grrrr

    ReplyDelete