Wednesday, September 12, 2012

Anasyg

Assalamualaikum.

Perasan tak dua benda baru di blog aku ni?
Hahah ala dua benda yg lama tapi baru nak letak di blog ni.


1.

Semalam waktu aku sedang Reply comment tiba-tiba terbaca comment dari Anasyg
Dia tanya aku nak header tak?
Memang mengantuk disarungkan bantal lah kan..
Aku ada download photoshop untuk purpose buat header sebelum ni,
Tapi tulah bila membuka tutorialnya dah tak phm plak..
Lain plak rupa photoshop dia, terus hilang mood tgk tutorial.

Dan malam tu sebelum nak tidur dia sudah hantar email
Apa lagi terus buka la tgk dan tgk hasilnya..
Woow...!
 
Dah ada satu header aku ni.. hasil dia mcm yg kat atas tu
Actually Everything's Everythings tajuk blog aku ni
tapi takpe lah,
byk demand pula dah org tu elok2 tlg buatkan -_-
Header ni aku akan pakai dulu sampai aku rajin nk belajar Photoshop nnti 
 
Kata orang hutang emas dibayar emas, budi dibawa mati, hutang header mcm mana plak..
sekadar yg aku mampu aku akan letakkan sikit tentang si Anasyg ni dkt blog..
ala-ala review gitu, ye lah aku bukannya hebak mana pun siap nk review org lain =.=
 

http://followanasyg.blogspot.com/
Pensel dan Headernya
Blogger ni dikenali dgn nama Anasyg..
waktu first tgk nama dia aku ingatkan gabungan nama
Ana + syg, rupanya Anas tu nama dia..
Jadi gabungan Anas + yg
'Yang' tu aku tak pasti 'yang' mana punya 'yang' dia guna hak2
Care to explain nanti? haha

Apa yang nak aku ceritakan tentang blog dia ni,
Blog dia cantik..
buktinya aku pernah tagged dia dalam segmen Blog aku cantik tak?

Entry dia pun best-best, menceritakan tentang kehidupan dia,
sedikit nasihat dan juga review blog lain..
Aku dah 2 kali nmpak dia review blog lain..
Maklumlah baru berkenalan dgn dia so belum byk lagi entry dia yg aku dah baca.

Dia ni juga tak suka u follow I follow,
Kalau korang ikhlas nak follow,
inshaAllah dia akan jadi readers yg baik.

Apa-apa pun terima kasih daun keladi, lain kali buatkan lagi ^^
Semoga Allah memurahkan Rezeki Anasyg ni.
Sudi-sudilah terjah ya ;D


2.

Actually benda yg baru lagi satu ni pun,
sebab dia yang nasihatkan aku
dah dua kali dia suggest letak chatbox,
first time tu aku memang buat tapi tinggal separuh jalan je hak2
last-last aku siapkan juga dengan emoticon yg comel2..

My Chatbox kononnya
nak samakan dgn colour background

 

87 comments:

  1. nak header gempak mintak tolong ayeem ayam .. xoxo

    ReplyDelete
  2. cantik header baru hasil kreatfi anasyg

    ReplyDelete
  3. aiwah! ada chatbox..ada header baru..hebak lah tu. chatbox anda lock..apakah?

    ReplyDelete
  4. meh tgk blog gua, header tu hasil anasyg la. huhu tengah gua buat header sesuai tibea2 dia datang tanya,"meh ukuran header, dia nak buat." dalam setengah jam kalu tank silap..dah sampai selepas gua antar email kat dia. haha rajin sungguh budak anasyg. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh lawanya kau dpt ;D
      igtkan aku sorg je kau pun dia buatkan jgak ke xD
      mmg rajin la dia ni

      Delete
    2. (-^^-)saya sedang blushing. Haha, full komen kat bawah k

      Delete
  5. amboii untung la dapat header baru..nice n simple je...sy sendiri da give up nak belajar wat header gune photoshop..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah tau xpe kan xD
      xpe kalau rajin nk belajar balik nnti tlg buatkan header utk ak skali ;D

      Delete
  6. Wah ....dah salin kulit...he...he...

    ReplyDelete
  7. wah ada header baru...
    bg sy shoutbox tu perlu... dan emoticon awk comel2...

    ReplyDelete
  8. warna warni
    ..ok la tu..nampak nice je....baru sekali buka blog anasyg tu..:)

    ReplyDelete
  9. ok2..nak request lg bole tak, letak bloglist kegemaran..nnt sng awk nak terjah mereka klau mereka da update entry baru...

    ReplyDelete
  10. akak buat header bodo2 jer..haha

    ReplyDelete
  11. untungnya ade orang buatkan header...nak jugak !

    ReplyDelete
  12. ehehe..dah terjah dah blog Anasyg tu..kemas je..simple... ^_^

    ReplyDelete
  13. alhamdulillahh
    org buat kan header ..
    akk dulu kawan2 buatkan
    lepas tuu dah pandai sendiri buat ;)

    ReplyDelete
  14. ahaha....bole laa aku nak mintak tolong dia pulak, boleh je buat sendiri tapi malas gila...tengok blog aku skang pun memang header plain abes...ahaha

    Experience Asia – Exciting prizes with Hilton and CNNGo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh inshaAllah.. cbe try mintak
      rajin Anasyg ni xD

      Delete
  15. untung nyer....

    akak bab edit mengedit ni memang blur...

    ReplyDelete
  16. Comel je chatbox tu. Patutlah makin berseri-seri blog nie.

    ReplyDelete
  17. nak header ??
    bg akk email adik
    tapi x cantik tau .. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh Betul ke ni?
      alamak dh mcm menyusahkan pula xD

      Delete
  18. letak kat comment entry akk tau !

    ReplyDelete
  19. untunglaaaaaaaaaaaaaaaa ade orang buatkan header tuk dia......
    nak tacing kejap..... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawa ke bende nye.... lagi lawa kalo ada orang buatkan, hihi~~

      Delete
    2. kejap, kejap... baru pasan... header tu macam iras-iras banner maxis ja...hihihi~

      Delete
    3. Eh ye ker?
      dia ambil ilham dari banner maxis kot xD
      banner maxis yg mana tu tak perasan plak ;P

      Delete
  20. phewitt....lawa header.saya buat header guna photoscape ngan GIMP.guna photoshop xpas2 lagi...tu pun header biasa2 je yg reti...heheh

    ReplyDelete
  21. Salam, 2, 3 hari xmeronda ke blog ni.. dah makin hebat. Respect

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehh xde hebat pun lah.. review saje2 je
      thanks sudi singgah ^^

      Delete
  22. bgun pagi tgk alam berwarna-warni terus ingat template blog ni mcm pelangi..ecehcehh bodek.hihi takdelah..
    tahniah sbb ada yg sudi sponsor header..tu tndanya u dpt reader + fans sekali.
    hhmmmm..bak kata otai blogger,reader yg setia lg penting dr follower yg ramai..mgkin ya.?.mgkin tidak..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh salah bodek ni hahah
      bodek aku xdpt header free xD

      kalau reader tu mungkin inshaAllah,
      fans tu tak lah owh hahah
      Anasyg tu mmg rajin ;D

      Delete
  23. Replies
    1. oo nanti akak nak cuba jugak la :)

      p/s : kipas jangan tak kipas. kalau boleh guna kipas kapal terbang. hik3

      Delete
  24. x suka letak chatbox tatau la pasal pe huuu

    ReplyDelete
  25. ohh akhirnya dh ada cbox...aritu ak nk habaq juga kt hang suh letak cbox tu..tp tp iyelah blog org la kn..memandai2 ak lak suh owner tambah itu tambah ini..haha...apapon bgusla ada perubahan sedikit demi sedikit yg dlakukan..keep it up ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh ala selagi ad yg kurang tu tegur la ye lenkali ^^
      thx ;D

      Delete
  26. Ok, skang full komen k. First of all, TERIMA KASIH byk2, sbb susah2 je buat entri balas ni (==,) Nama saya anas, ye btul tu, yang tu bukan apa2 yang...itu gabungan anas dengan sayang sebenarnya dik oi. Anas Sayang Blog dia, sayang readers dan followers dia, hah, gitulah sebenarnya. ^^, Ramai gak yg keliru, ada plak yg panggil Ana, s tu tertinggal. hehe. Oh, next...pecah lobang pasal ta suka follow mollow tu, haisyh. hik-segan saya. Tahniah dah ada chatbox :) terima kasih buat entri ni, dan terima kasih dan terima kasih. Sorry pasal apostrophe s tu ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh alamak tu rahsia ke? haha sorry kalau ad yg silap review tu ^^
      its okay yg penting still Everythings2 kan hak2

      Delete
  27. cantiknyaaa dia punya blog skrg :)) Header pun lawa:))

    ReplyDelete
  28. beza kaler chatbox dulu dgn sekarang..yg sekarang warnanya lagi cantik..hehehe

    ReplyDelete