Tuesday, October 2, 2012

Hantu Omputih Wooo

Assalamualaikum

Amboi, hari ini berani lah pula kan?
Siap nak buat post tentang hantu lagi..
Taklah, korang jangan lah risau..
Aku ni penakut bukannya nak buat cerita 18SG,
maklumlah, dalam blog aku ni ada juga yg under 18
kan adik-adik semua? ^_^ (ada kan? kan?)

Aku tahu semua orang pernah dengar Zombie,
atau apa yang aku panggil Hantu Omputih,
sebab hantu ni org putih yg reka.
Zombie ni ialah mayat yg dihidupkan kembali,
dengan menggunakan kegiatan sihir. wAllahualam.
Setakat ni tak pernah jumpa lgi yg live2


Aku pertama kali nampak zombie ialah dalam filem,
Waktu kecil lagi iaitu dalam Pendekar Bujang Lapok.
Tapi mereka gelarkan zombie itu sebagai mambang,
kan ada jampi-jampi mereka tu,
Tapi Zombie dalam tu semuanya kelakar,
tak silap aku mereka siap berjoget lagi..

Lupakan Zombie yg kelakar tu,
Nak cerita tentang Zombie yang menakutkan pula,
waktu tu aku tengok I Am Legend,
dengan jiran-jiran bilik aku..


Kitorang pergi midnight show.
Wa cakap lu, boleh kena heart attack owh..
Suspen dia satu, pastu adegan yg dikejutkan oleh zombie
dalam cerita tu, MashaAllah =.="
Kitorg yg konon2 berani tu terpaksa balik kampus naik teksi
hantar sampai depan kampus lagi.

Lepas tu, terus aku tak layan cerita-cerita zombie ni..
Cerita macam Zombieland, Resident Evil, dan macam2 lagi
(kecuali Zombie kampung Pisang)
Bagi aku mengarut je,
Mana taknya.. tak logik lah kalau ada pula
puak-puak jadi zombie dan ada pula
hero-hero mereka yg xjadi zombie..

Tak lama beberapa tu,
timbul pula Game yg menjadi trend baru di kampusku.
Mana taknya, aku pergi mana-mana bilik
semuanya sedang bermain game Plant VS Zombie.
Aku pun apa lagi, pinjam hardisk dari kawan
dan install di laptop sendiri.
Balik dari kelas, time buat assignment,
game itu lah yg dihadapnya..


Antara ramai-ramai kawan aku tu,
aku yang paling cepat habiskan semua stage.
So aku ni kira pro lah juga antara mereka
Bukannya membangga ke apa, tapi,

Waktu kitorg ada Group Discussion dulu
Adalah budak perempuan yg dlm group sama tu,
dia ckp alang-alang dia bawak laptop tu, dia
mintak aku tlg selesaikan stage yg dia tak lepas..
Aku pun macam hero cowboy meniup bucu pistol lah.
perah santan

Tapi itu dulu,
game tu famous selama beberapa minggu je..
Lepas tu semua dah tak layan kan?
Sebabnya macam-macam lagi game Zombie
muncul selepas tu..

Antaranya

Zombie Farm, Korang tanam-tanam Zombie
untuk pergi serang tempat lain. 
Tak silap aku game ni dlm FB,
sesuai lah utk org2 yg dengki kt orang lain xD

 Zombie Cafe, Korang sediakan makanan utk Zombie.
Dan perbesarkan perniagaan korang..
 
 Zombie Restaurant, macam Zombie Cafe beza dia
Restaurant..
 
 No Zombies Allowed, Ni pula bina tempat
survivor utk pelarian yg selamat dari serangan Zombie.
 
 

Tapi..

 
 
 
ini semua Zombie yg friendly punya game..
Nak tau game-game Zombie yg ganas?
Ni ha..!
 

 
Gears & Guts, Ni pula game kereta.
Tapi bukan sebarangan game kereta..
Korang akan gunakan kereta yg diupgrade utk langgar Zombie..
fuuh xD
 
Left 4 Dead, Ni bagi peminat game tembak-tembak,
Macam Counter Strike, Sudden Attack (OKje tau game ni)
Tapi bezanya, ialah kita main tembak-tembak hantu,
jadi bagi yg nak main malam-malam tu
fikir lah sepuluh kali.. sebab seram wooo
 
Resident Evil, bagi yg dh tgk cerita ni
di pawagam.. game dia berkali-kali ganda lagi takut xD
 
Silent Hill, aku pernah main yg version
di hospital dan kebetulan waktu malam,
seram betul tpi nasib baik ada adik aku teman haha..
Orang cakap game ni ada unsur iluminati,
wAllahualam aku pun main sekejap je lepas tu tak minat..
 
 
 
 Dah macam Penjual Game pula aku ni..
hahah, Actually ada banyak lagi aku pun tak ingat apa lagi
dan dalam byk-byk Game tu
ada satu je game yg aku still main sekarang ni..
Agak-agak game yg mana tu? ;P

182 comments:

  1. bgs2...sambil citer2...ada lak selit pasal game...bru tahu kewujudan game selain plant versus zombie tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah memang byk game2 yg seangkatan dgn tu xD

      Delete
  2. tak sudah2 dgn game. haha. baru2 ni tgk resident evil, pehhh sentap2 je jantung i. terkejut zombi tiba2 muncul. tapi okay jee. tak takut pun. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha alahai okay lah lepas ni no more game xD
      Oh best kan? aku pun tak tgk lagi yg real movie dia

      Delete
  3. Serioussssllllyyy!!! I LOVE HOROR GAME TYPE!!! "Silent Hill" terutamanya.. Kalau Zombie Vs Plant tu.. bleh tahan juga! (^^) mengisi masa lapang..tanap pokok..kumpul duit..hehehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh silent hill tu, antara game yg paling ditakuti sebab tu stop xD
      Zombie vs Plant tu xde lah tkut sgt main mlm2 pun kan? ^^

      Delete
  4. cm best je game zombi ne.sblm ne xpnh men.tgk je sppu2 lelaki men.pnh men pn game dlm hp je^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai kena cuba lah lepas ni ;D
      mmg best owh ^^

      Delete
  5. lelaki mmg pro dlm bab2 main game ni berbanding pmpn :)

    ReplyDelete
  6. pernah main plant vs zombie je.. tu pun kejap.. iku mood.. yg lain tak pernah cuba.. game apa yg ko still main ni??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai teka la.. xD
      segan lah pula nk bgtaw tgk semua ckp xmain game ni =.="

      Delete
  7. PERGHHH .. DUP DAP DUP DAP JANTUNG AKU BACE CERITE KO NIH .. HAHAHA ..

    EH .. ADE BYAK AG KE GAME ZOMBIE ? AKU PIKIR PLANT N ZOMBIE AJE .. MEKASIH .. T AKU LEH CARIK2 TUK DONLOT .. HAHA

    AKU ASE KALO KO CITE SAL HANTU + ZOMBIE MALAM2 .. NAYA KAWAN2 KO T KNE GERAK KO NAK G TANDAS .. HAHAHAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. KALAU RAJIN LAH xD
      JANGAN BYK SGT MAIN GAME YE.. TAK ELOK
      HAHAHAH

      CEH, MCM LAH AKU NI PENAKUT SGT OWH =.="

      Delete
    2. XPE XPE .. AKU MEN GAME TIME XBERBLOGGING JE .. HAHA

      EH .. KO BUKAN PENAKUT KE ? HAHA

      Delete
    3. EH TAKDELAH, AKU NI BERANI SEBENARNYA..
      NTAH-NTAH KAU YG PENAKUT TAK? HAHA xD

      Delete
  8. Replies
    1. tu lah, kalau rajin buat assignment tu xpe lah juga =.="

      Delete
  9. ahhaha.. game plant vs zombie tu sy la juara 3x main dgn adik2 sy. bape kali masuk final stage. game tu mmg sy conquer la.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh2 aku actually kt stage atas bumbung tu geram jgua nk habiskan.. boleh tahan susah juga =.="
      tpi semangat tak mengalah tu kan? xD

      Delete
    2. kat ats bumbung mmg payah..tp kena ade skill dia br mudah..hahaha. skrg yg ats bumbung tu mudah sje.kacang je. hahaha

      Delete
    3. Wahhh aku rasa kau lgi pro dri aku lah ni ;P

      Delete
  10. main game zombie plant tu sampai level akhir tau...hehe

    suka tengok filem ganas2 atu tapi pp sama panas sebab rasa macam kena bunuh jugak

    ReplyDelete
  11. setakat ni pernah main plant vs zombie je...huhu

    ReplyDelete
  12. penah ketagih 3 hari main zombie n plants... otak..otak... xtau ape motip dorang nak mkn otak.. awok tau???

    ReplyDelete
  13. tak pernah try game zombie sebabnya dorang ni tak lawa dan tak ensem hehehhe... blh cenggitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah, tak semua org fikir zombie ni comel kan? xD

      Delete
  14. kaki game ni...heheh...
    p/s:nuffnang xde mslh,cpt2 daftar.no virus la.lappy akak punya date setting sebabkan antivirus detek sbgai spyware...my fault...;(

    ReplyDelete
  15. hahaha...kite penah main game plant vs zombie tuh :p

    ReplyDelete
  16. OKje suka jugak layan cite-cite hantu ni.... macam best aje bila terkejut-terkejut he...he...tapi laki Okje plk tak suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh ye lah OKje takut boleh peluk suami sebab tu lah best kan? ;P

      Delete
  17. Ena suka sgt main zombie vs Plant.. makin tinggi level, makin pelik2 zombie yg keluar.. hahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu yg excited dia kan? xD
      tgk zombie pelbagai rupa..

      Delete
  18. aiikk berani plak wat entry pasal cerita hantu..
    bukan penkut ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade2..yg aritu kan takut nak baca entry sy...
      hahaha

      Delete
  19. LOL title da gempak rope-ropenya dye nk cita pasal GAME dushh dushh d^.^b

    ReplyDelete
  20. suka tgk cita erk..bgus2..blh ilang boring..hehe

    ReplyDelete
  21. lama x layan game2 ni, tq for yr support yer , sgt2 KA hargai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh KA pun main juga eh game2 ni? ;D
      no problemo~ ^^

      Delete
  22. Fie jumpa zombi dalam game je sekarang. Ahaks.

    ReplyDelete
  23. zombie? sy lg la xbrani nk tgk..hik3, kalo xsilap, sy penah tgk skali aje cite zombie yg agak menakutkan la..tp yg cina punya, bkn omputih..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh zombie cina pun ad juga.. mesti lgi seram =.="

      Delete
  24. semua fasal zombie. aissshh ! Hahaha

    ReplyDelete
  25. aduhh zombie2 nie memang akak x tgk
    takut sgt2 babak2 hantu dan darah nieee
    nanti x leh tidoo mlm huhuh

    ReplyDelete
  26. Kak M mmg benci Dan fobia ngan Zombie ni..semua sebab tengok first crita pasai Zombie, the convent...sampai tak bleh tidoq malam...terus benci nak layan crita pasai zombi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak yker.. haha xpe2
      bukan semua org suka cerita seram2 ni kan?
      termasuklah saya yg bercakap ni xD

      Delete
  27. Zombie cite p.ramlee mmg plg lawak!

    Dulu rajin gak layan game zombie tu, skrg dah bz kat blog pulak.

    ReplyDelete
  28. hantu melayu tak takut sekali.
    siang2 pun boleh muncul..hahah

    ReplyDelete
  29. i have read somewhere saying that zombie ney memang ada, tapi the different is zombie dalam real life tak makan orang tapi makan kayu kayan ..sound ridiculous isn't it ..hahah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woah really? xD
      means that zombie in games dgn movie semua tipu2 belaka lah kan? ;P

      Delete
  30. Zombie Kampung Pisang tak tersenarai ke?
    Pada aku, dalam banyak2 hantu.. Zombie yang paling memeningkan kepala. Sebabnya diaorang ni jenis berkumpulan, ramai pulak tu.
    Aku pernah bayangkan kejadian permulaan Zombie mcm The Walking Dead Tv Series.. Tah boleh ke idak aku nak survive..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah tu lah, kiranya mereka ni sepakat lah kan? ;P
      hahah citer series yg kau bgtau dulu kan? ;D

      Delete
  31. haha...zombi farm tu aku maen sampai tak taw bila nak abis :P

    aku tak leh maen game silent hill ngn left 4 dead..
    asal aku maen je, mesti aku jerit2..
    tak leh terkejut.. huhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah kau main eh?
      best ke? aku pun dh lupa game tu..

      hahah aku pun sama.. main dgn cyber cafe so nak menjerit pun xkesah kalau kt rumah tu tak dpt lah nk menjerit2 xD

      Delete
    2. haha... aku main kat umah, siap kne tampar ngn mak lagi pasal asyik menjerit je bila tkejut..

      Delete
    3. Hahahah padan lah tak main dh game cmtu xD

      Delete
  32. momoy pun dah habis plant vs zombrik
    x tau pularupanya ada banyk version game zombie
    zombie cafe tu macam menarik jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah
      ala mcm game2 facebook yg restaurant2 tu bezanya dia punya customer semuanya zombie xD

      Delete
  33. df minat gileee tgk AnIME HIGHSCHOOL OF THE DEAD. dia memang pasal zombie. hahaha tapi xxx sikitlah. hehehe sebab perempuan dia byk seksi maa~~ ==" err. tapi df tgk takde bnde pun sebab sama jantina hahaha =="

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau anime Highschool of the Dead tu bukannya xxx sikit, tu dh memang kategori Ecchi dh.. hahah

      Delete
  34. hahaha.. dh mcm tauke game plak kan... ^__________^ xminat main game seram2 nih, minat game kereta2 j.. lagi best + cool... tapi wat ms ni, layan game crazy taxi j.. dh tu je game paling best kat lptop ni... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh crazy taxi tu boleh tahan juga best ;D
      tapi tak minat sgt game2 kereta ni.. lgi2 game taxi yg kena hantar org tu semua.. xD

      Delete
  35. byk2 game pernah try main plants vs zombie jer..

    adam dan hawa eps 21 lmbt sikit arini sbb tmpat saya biasa upload tu dia lmbt arini..dia gi bercuti..dh ada dh tu..

    ReplyDelete
  36. Amboi banyak nya game tuu. Nad just pernah main Plants VS Zombie ja haha ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh rasanya mmg Plant vs Zombie yg paling best ;P

      Delete
  37. byk gak game zombie nie...
    slama ne dk men yg plants vs zombie ja...
    t nk try la yg len...

    ReplyDelete
  38. plant vs zombie tu boleh main secara ofline ke.. menarik gak tu.. bercucuk tanam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah dia mmg game offline pun ^^
      tpi yg game2 lain ad yg online rasanya..
      menarik juga uji minda kita fikir strategi ;D

      Delete
  39. seronok tau main game zombi nih..
    tapi lama da tak main....rasa cam nak men semula pasni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Game plant vs zombie tu ke?
      sama lah dh lama tak main dh..

      Delete
  40. penah jgk main plant vs zombie..tp tepikir jgk klo zombie cafe, makanan dye geli geli tak? kalo geli, geli pulak nak maen. hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. geli2 juga lah, eyeball soup, brain noodles semua ada xD

      Delete
  41. dah lama tak main game zombi..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau plant vs Zombie tu sama lah dh lama tak main juga :D

      Delete
  42. hari2 main plantz vs zombie...sampai dah pakar dah...tutup mata pun confirm up level...ngeh3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh2 siap tutup mata lgi.. dh betul2 hebat ni xD

      Delete
  43. otaaaak! otaaaaak~...bila lapar sll lah berlakon ala-ala zombie kg pisang tengah lapar cari otak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha zombie makan otak tu zombie dlm game je xD

      Delete
  44. isk...isk.. hbs sume zombie dia layan ek.. ngee.. ^_^

    ReplyDelete
  45. kalau da memang hantu games

    memang sume layan kan?

    ReplyDelete
  46. Hwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .... saya suka ni game plant vs zombie :D .

    Aku baru tahu ade game zombie lain selain plant vs zombie.

    Ow ye awak comel bw minta follow back my blog ye http://noterian.blogspot.com/ ;)

    ReplyDelete
  47. yang cerita orang makan orang tu nama pa?karnibal ek.. keturunan zombie gak la kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang makan orang? wahh lagi seram mcm tu xD
      xtau la plak hehe

      Delete
  48. aku suka game Plants vs. Zombie jer..game2 zombie yg lain aku tak pernah try..brainnn~~~ zzzzz...

    ReplyDelete
  49. xsuka sgt cite zombie.. tp sekali sekala layan jugak.. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah tu lah kan? kalau sorg2 mmg tak snggup nk tgk ;P

      Delete
  50. pyka suka zombie kampong pisang je . lawakk . haha :p

    ReplyDelete
  51. aku minta follow back pada awak ye :D

    ReplyDelete
  52. semua bentuk zombie aku tak leh terima. seram oiii.. aku datang komen ngah malam plak ni hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha okay lain kali kena letak juga la amaran, jgn komen di waktu malam xD

      Delete
  53. Wahh dah macam tokey game zombie plak.hehe dlm bnyk2 tue emy pernanh maen plant vs zombie je...xtau plak sbntnye bersepah game zmbie nie.hahah

    ReplyDelete
  54. daripada ko layan one piece tu. baik layan zombie vs plant la. hehehehehehehhee

    ReplyDelete
  55. zombie kampung pisang kot penah tgk. game? tak men pun. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh zombie kampung pisang tu mmg famous lah kan? semua org sibuk tgk dulu psl ramai sgt yg ckp best ;P

      Delete
  56. resident evil tu paling memeningkan kepala aku tapi memang best giler..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kan? ;P
      aku tak main sgt pun resident evil tu.. stakat tgk org lain main je ;P

      Delete
  57. layan jugak Plant vs Zombie tu. tp end up anak buah yg habiskan stage. hahaha... I am legend tu tak ada la scary sangat kan? (*_*)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh yker.. boleh tahan scary juga owh, kan ada part2 hantu tu tiba2 melompat pergi kt dia.. xD

      Delete
  58. cute jgk snow white jadik zombie. XD

    ReplyDelete
  59. erk . byk pulak bnda berkenaan zombi kan ?? penah tngok rsident evil je lah . yang len tak penah . btw the game , zombi vs plant ! totaly luv itt !! hihihi

    zombi huduh !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh yker.. resident evil yg bau tu pun xpernah tgk lgi haha

      Delete
  60. wow.. zombie! zombie! zombie! hihi.. kite suke main game zombie :D

    ReplyDelete
  61. gelak aku baca zombie filem dulu2 tu.. yang menari-nari tu.. haha!

    banyak rupanya game zombie ni.. sejak keluar U aku dah malas nak main game.. almaklum la en lappy dah berusia.. nanti main game makin jam plak dia...

    nanti aku pula yang susah.. kau pun susah.. sebab aku tak datang jenguk kau... haha! gila perasan aku...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha dorg menari2 kan? xD
      aku pun dah lama tak tgk tak igt sgt ;P

      Oh xpelah, janji pernah main juga okay lah..
      ada pengalaman hak2

      Delete
  62. lama dah aku x main game mcm nih.

    ReplyDelete
  63. kita sukaa jugak plat vs. zombie.

    taktau pulak ada banyak game zombie yg lain!

    btw, resident evil tu mmg best!

    ReplyDelete
  64. Hello E&E, nape pulak tak minat main PVZ? best giler game tu, nak tanya survival endless tu E&E sampai level berapa? ramai orang kata boring main PVZ tapi sebenarnya dia orang tak main yang survival endless tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh minat PVZ, cuma dh lama sgt main terasa muak pula ;P
      survival endless tu pun dh main tpi boring so berhenti terus xD

      Delete
  65. Kikiki...dah macam penjual game secara online pulak....semua game tue...sis tak pernah main....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah tu lah, boleh buat buisness pula mcm ni =.="

      Delete
  66. betol la sebijik macam org keja kedai game tue hahahahaha

    byk2 zombie. zombie yg ko x tgk tue la yg first aku tengok. zombie kg pisang hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah perli ke ni? xD

      Eh eh zombie kg pisang aku tgk lah ;P

      Delete
  67. zombi kg pisang je tau.hihihi...game zombi unknown pulak. -.-"

    ReplyDelete
  68. plants vs zombie tuuu best !
    asal tak masukkan sekali zombie kampung pisang ?
    ngehngeh .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah kan ada kt atas tu zombie kampung pisang? ^^

      Delete
  69. fiza main game plant vs zombie tu tak habis habis lagi even dah berkurun lamanya.. sakit hati la tengok zombie tu.. rasa macam nak penumbuk je.. heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. geram juga kdg2 dh berusaha susah2 senang2 je zombie tu makan brain kita xD

      Delete
  70. mai main game plant vs zombie je.tak leh main yg tkejut2 sgt,mai ni darah gemuruh..kang tercampak laptop tu..hehe

    ReplyDelete
  71. akak plok tengok citer zombie kg pisang je...

    akak pun dah tamat main plant vs zombie..tupun berebut dgn anak sedara yg darjah 1..hehehhehe..

    1 lagi zombi game...yg zombie jual beger....

    kihkihkih...dah macam budak2 je akak ni kan..

    faberet akak lagu lucky tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best kan lagu tu? ;D
      Budak2 suka betul lah game2 mcm ni ^^

      Delete
  72. mcm ohsem... download kat mana ? nak jgk :)

    ReplyDelete
  73. cite im legend tu mmg best. fevret movie tuh. ;)

    ReplyDelete
  74. sayes.... satu pun remy tak sempat main lagi......hu3...
    kalau tgk wayang tu selalu ler.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tpi remy dh tgk resident evil tu okay la ;D

      Delete
  75. Skrg Apple sndr tgh gilakan game RE5 dan L4D2. Mmg mashyuk gak main lan. tapi DoTA tak ketinggalan. lol.
    zombie ni dikenali sbg mayat idup kat negara kita. rekod kewujudan dikaitkan dengan voodoo dan juga penggunaan ikan buntal sebagai racun untuk mematikan orang sementara. maksudnya, org tu tak mati tapi mati jap je (faking death) then muncul semula dan digelar zombie. lol. Apple minat giler citer zombie dan kumpul even muvi2 independent cam kat google vid tu. lol. Highschool of the zombie ilh anime yg seronok + sexy. everything kena baca manga dia o tgk anime ni. hehe.. mcm membuli lak rasa. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh begitu detail sekali penerangan kau ni ^^
      thanks2.. dh tgk sikit tpi anime tu ecchi la =.="

      Delete
  76. ala , cite kg pisang tuh kan nama pown cite lawak , memang jarang lerr logik , hehehe ~~

    tapi game plant vs zombie tuh CP slalu la maen , hahaha !!! siyes , tiap kali maen asyik neves je , takut kena makan , hahaha !!

    ReplyDelete
  77. zombie, mmg best, hoho~.. XD

    rs nye Silent Hill lg scary dr RE.. coz Silent Hill tue asyik gloomy je surrounding die.. dh la bunyi2 pun scary, adeh.. "-_- tgh main game Silent Hill gak.. no 2 nye, hehe.. Left4Dead pun awesome, tp my bro yg main la. Plants Vs Zombies dh lame abis main..syok gak, haha.. >_<

    Daisuki-kun msti still dok main L4D, kn? XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. You should play all the Silent Hill games series. Cerita dia related. Saya suka Silent Hill. :3

      Delete
  78. Aku peminat Silent Hill. Mana da zombie dalam Silent Hill nun~ Tapi Silent Hill memang terbaik. Seram nak mampus. Dan jalan cerita memang terbaik gila. Tapi, memang betul la. Ada unsur-unsur Iluminati.

    Tapi bagi aku, ada unsur Iluminati pun, pedulikan. Jangan ikut. Pegang kuat pada aqidah Islam. Tak affect apa pun. Yang aku kagum, Silent Hill punya storyline memang cool gila. Pasal orang-orang psiko. Memang psiko habis ah.

    Dan Zombie VS Plant best. :D Tapi tak main. Tengok orang main je. Mwahahaha.

    ReplyDelete
  79. saya tgk i am legend tu kat cinema gak. mmg nak terjerit jerit je rasa sbb terperanjat. resident evil pon minat jugak walaupun tak berapa faham sgt jalan cerita dia. hehe. tapi game game ni mmg tak layan la sbb saya bkn kaki main game.

    ReplyDelete