Sunday, September 30, 2012

Aku Malas

Assalamualaikum,

Today I don't feel like doing anything,
I just want to lay in my bed..
Nyanyi lagu Bruno Mars sebentar.
Agak-agak ada tak orang yang malas-malas
mcm lagu Bruno Mars hari ini? selain dari aku

Sebenarnya bukannya nak cakap aku ni malas..
dan bukan juga sebab aku malas nak update lepas ni..
wAllahualam..
cuma takde idea je nak update
Cuma hari ini aku nak kenalkan korang dengan seorang blogger.
Baru juga beberapa hari aku pergi melawat Blog dia.

First time aku terbaca kartun dia,
Nama kartunnya Mr Eyebrow dan mukanya
memang sangat annoying, garang-garang gitu rupanya..
Sebab tu lah kelakar bagi aku.

Inilah kartun dia yg pertama yg buatkan aku tergelak.
Sebabnya waktu tu aku memang sedang buat Assignment,
dan bila melihat muka dia tu,
aku terasa yg dalam hati tu mcm tu lah perasaan aku
time buat assignment..
This cartoon made my day.

 Sampai kena heart attack buat Assignment

Ni pula mintak tolong sebab berat sgt..
 
Ada banyak lagi gambar Mr Eyebrows ni yg menarik,
kalau korang ada masa pergilah
tengok sendiri di blognya, AkuMalas.
 
 
Actually takdelah malas mana pun dia ni,
aku tengok rajin je datang blog aku
sudi tinggalkan comment dan baca entry..
Serta rajin juga update tu dlm sehari ada la sekali dua kali dia update.
Orang cakap don't judge a blog by its title xD
memandai je

Thanks juga sebab dia sudi letakkan blog aku di entry ni,
budi emas boleh dibayar, hutang review balas dgn review lah ya.
 
Happy Sunday to you all~

147 comments:

  1. HAHAHAHA .. IZINKAN AKU GELAK .. COMEL GILER MUKE KARTON LAGUTUH ..

    ReplyDelete
  2. Haha...ganas kot muka kartun tu...

    ReplyDelete
  3. heart attack?haha da kronik sgt la tu..
    Btw malas is my middle name..lol..

    ReplyDelete
  4. ensem kartun dye..rasa nk pukul jee.. ;p

    ReplyDelete
  5. kretip gtu....nak jugak terjah beliau

    ReplyDelete
  6. Ganasnya kak M tengok katun tu...Malas sekali sekala takpa..jgn sampai berkala-kala dah la..

    ReplyDelete
  7. takmau malas2. malas2 pegi panjat gunung saneee. haha boleh? ;p

    ReplyDelete
  8. mak aihhh
    same je ngan akk malassssssssss sgt2 ari nie ;))

    nak terjah lah blog si malasss tu ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup silakan ^^
      BTW thanks rajin comment dh letakkan dlm bloglist ;D

      Delete
  9. hai there, thanks for visiting my blog.... happy sunday to you too!

    ReplyDelete
  10. hahaha.. kelakar giler muka kartun tu..mmg yg stress jd xstress la

    ReplyDelete
  11. bleh tahan lawak katun dia..macam pelukis adb..afif kony tu..katun buruk gila..tapi kelakar habis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. adb afif kony?
      nk try juga lah tgk nnti..
      hahah ala-ala sketching gitu ;D

      Delete
    2. blog ayam dan babi tu bro..katun jahaman la..tapi memang lol.ekeke..ok

      Delete
    3. erk.. nnti mintak link
      tak pernah tgk lagi pula..

      Delete
  12. ganas je tengok kartun dia. Wakakaka

    ReplyDelete
  13. OOOOoooooooooooooOOOOOOoooooooooOOOOoOOooooOoooOOOOOOoooOOOOOoooOOOooooOOOooo (0o0) OOOooOOoooooOOoo GBHCDcfdcvgvasdgvgvbdwqvczghsbchzhbacyasgbdciyasgcbasygcbasygcbygh@#$%34#$#@456$%^&*

    (T.T) Terharu sampai tak terkata... kelu lidah Aku.. Ni yang aku malas ni...

    ReplyDelete
  14. a'aa ganas nampak muka kartun tu.. :-)

    ReplyDelete
  15. ada ka kartun ni..npk sgrt jrg tgk tv tak tau pn..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah bukan kt TV la..
      dkt blog Aku Malas tu =.="

      Delete
  16. Ramai juga yang ada bakat jadi kartunis dekat Malaysia. Cuma ramai yang tak komersilkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul juga tu kan?
      Kalau dikomersilkan mngkin kita pun dpt buat hasil yg menarik mcm manga di Jepun tu ^^

      Delete
    2. Tapi, kena ingat, majalah humor/komik di Malaysia tak boleh langsung ada unsur sindir. Itu yang kadang-kadang susah. Macam komik Gila-Gila, dulu memang seronok sebab dia sentuh kehidupan masyarakat. Tapi sekarang, dah macam hampas.

      Delete
    3. Yup betul juga tu kan..
      nak buat lawak tu kena berpada2 :D

      Delete
  17. td ty psl edit gambarkan...hehe ce try pixlr.com....
    hehehe...menarik gak kartun tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh igtkan photoshop tadi..
      sila lah terjah nnti ^^

      Delete
  18. Ooooo tengah malas nk habiskan assignment rupenya....he...he... malas-malas pun rajin...rajinlah namanya tu...

    ReplyDelete
  19. blog die mmg best sbb byk katun...

    ReplyDelete
  20. ooo...nak pi berkenalan lah.......

    ReplyDelete
  21. Hutang komen kena balas dengan komen.Terima kasih sebab rajin komen entry akak.Nak hadiah tak? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3 ;D
      eh tak payah lah susah2 xD
      saya komen ikhlas ;P

      Delete
  22. hahaha, kelakar je tgk muka katun tu... hahaa.. bleh hilang stress skjap kan.. ^^

    ReplyDelete
  23. sokong..lately ni mmg mls sgt2..huhu

    ReplyDelete
  24. wah kartun die mmg comellss dan pelikss.. i like

    kalau die malas tp update slalu, aku ni ape plak? hahaha

    ReplyDelete
  25. teruk bebenor malasnya dalam katun.. hahahaha... ena pun kalau hari ahad, memey rasa berat butt.. huaaaaaaaa... nak berckp pun mls..nmpk x mainan dia?? hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah biasalah hari ahad org nk relaks2 agknya ;P

      Delete
  26. Nantilah terjah blog tu. Malas skrg ni. Haha. Walaupun aku malas tapi aku rajin ja komen walaupun kadang2 malas nak komen. Haha :D

    ReplyDelete
  27. amboihh seram betol muka kartun tuh..grrrrr~ :D

    ReplyDelete
  28. malas perkara biasa .. cuba perkara baru .. RAJIN .. ok??

    ReplyDelete
  29. malas lawannya rajin. macam mana nak rajin??? kenalahhh paksa diri sendiri. ewah! aku neh. huhuhu. aku sendiri pun malas weh. huhuu. weh, trimas laaa sudi berkenalan dengan aku. tak sangka kau punya taksub kepada anime tuh sampai kau buat entry sal anime kat aku punya komen. hahahha. tapi tak per. aku suka. banyak gak yang aku tau. one peace! two peace! tu aku tau. hihihi. nampak gaya cam aku lak wan entry kat sini. keh3. selamat berkenalan! gud nite!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha nasib baik kau suka One Piece.. kalau tak rugi aku syok sendiri cerita pasal introduction tu ;P

      Delete
  30. hadoii
    penyakit M tu selalu dtg jenguk tau..very d boring lah bl dia dtg..apa pun x mo buat tambah2 bab2 kj ni kan.hehehe

    sila rajin2 kan diri pliss...kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kena lah makan ubat utk hilangkan penyakit M ni,
      iaitu ubat R xD

      Delete
  31. haha ingatkan kau y malas

    die rajin certain2 part je kot

    ReplyDelete
  32. malas kalau dah sebati susah nak ubah
    takde ubat

    ReplyDelete
  33. akak pun jadik malas jugak nak update sebab berkejar dgn masa. tambahan pulak line ni kadang2 sengal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh alahai yker..
      xpe lah bila ad masa update lah ^^

      Delete
  34. hehe..kelakar tengok gambar kartun tu...
    boleh buat ilangkan stress.... :)

    ReplyDelete
  35. malas malas pon komen beratus ada apa hal ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erk, komen yg beratus tu komen aku sendiri je xD

      Delete
  36. kartun tu kategori 18sg ke??? apsal kejam sgt

    ReplyDelete
  37. wooh... nk blaja r lukis mcm tu... hahaha
    blh terkencing mse lukis xP

    ReplyDelete
  38. mmg best layan blog Aku Malas kan.. :)

    ReplyDelete
  39. ngah malas, tp kn rajin siapkan keje haha

    ReplyDelete
  40. rajin la dia tue melukih. aku malas hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah.. tpi aku rajin melukis cuma lukisan tak cantik xD

      Delete
  41. tirah pon tgh bermalas2 nie...hihi

    ReplyDelete
  42. Walau rupe katun tu sikit ganas..tapi tetap lawak..mmg ketawa masa tengok!

    ReplyDelete
  43. awk pun malas jugak kan dear? haha.. sama la kite... malas+ngantok nii...

    ReplyDelete
  44. hii dik, xelok malas2 tau! hehe

    ReplyDelete
  45. haha...statement yang terakhir tu momoy suka.
    lawak jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalau momoy nk review blog ni kena lah balas balik review kt sini ;P

      Delete
  46. nak diikutkan aku yang malas update and bw ni.. ekeke.. mang kelaka tgk katun dia

    ReplyDelete
  47. Haha. kreatif betul, tengok karton tu pon dah jelas terselah kelawakannya

    ReplyDelete
  48. dah lama lepas tension buat assignment..skrg tension bab kerja pula

    ReplyDelete
  49. amboi...takan lah buat assignment sampai kena heart attack...

    ReplyDelete
  50. hahaa mata dia sampai kuar urat2 merah tu....

    ReplyDelete
  51. Seramnya kartun tue....jap lagi pergi terjah....

    ReplyDelete
  52. blogger edy fee pun best jgk. gmabar katun2 dgn dialog yg kelaka..(rajin pulak aku g cari blog dye nak tnjuk kat kau. tapi rupenye kau pun ade dalam comment box dye..heheh)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah xD
      yup Edy Fee punya komik pun best..
      Sebab tu lah rajin terjah
      mmg hebat lah org2 yg berbakat melukis ni kan? ;D

      Delete
  53. ala...pmpuan suke katun comel...cane tu?hihihi :p

    ReplyDelete
  54. Wat Der.. Macam kelakar lak katun tu. Kena gi lak sebab kaki komik gak. Hoho..

    ReplyDelete
  55. gila kartun...tapi tu ubat untuk dia

    ReplyDelete
  56. seram pulak tgk katun die. hehe.

    ReplyDelete
  57. ok suka tajuk ni. AKU MALAS sebenarnya pun.

    ReplyDelete
  58. gigi kartun tu sgt ngeri! owh3..

    ReplyDelete
  59. hahaha.. fiza tengok pun ketawa sensorang.. memang annoying kan kartun dia.. dalam annoying pun tapi menghiburkan hati.. :)

    ReplyDelete
  60. those cartoon do make me laugh too, haha

    ReplyDelete
  61. CP g terjahla nak tgk sejauh mana malas dye , hehehe !

    ReplyDelete
  62. tue die.. blogger rjin yg m'aku malas tp sbenornye rjin gile, hehe...

    ReplyDelete