Thursday, September 20, 2012

Aku terjah! Aku Follow! Apakah itu?

Assalamualaikum,

Hari ini aku ditagged oleh Hainom OKje untuk
segmen Aku terjah! Aku Follow! Apakah itu?
Eh betul ke nama segmen ni?
Segmen ini dihostkan di blog Myideakini [click link utk masuk]


 
Ok so aku kena cerita siki mengenai tajuk tu

Hmmm..
Aku rasa kan..
terjah dan follow ni ialah cara 
untuk naikkan followers lah..
Masuk blog orang then follow blog orang,
dengan harapan orang tersebut akan follow kita balik..

Kalau kita tak yakin dia akan follow kita semula,
maka ditinggalkan pula messege di cbox mereka
seperti "Hi, I follow, u follow back".

Well lain orang lain tujuan berblogging kan?
Ada yang suka buat benda ni sebab tambah traffic,
bila tambah traffic maka banyaklah dpt duit $$$

Bagi yang berblogging just for fun tu,
mungkin lagi best kalau dpt readers more than followers..
Aku pun suka yang ini.


Apa-apa pun, ikut mana satu la yg kita bahagia..

So, aku kena tag 3 bloggers lain pula lepas ni,
yg kena tagged tu harap-harap cepat buat ya takut tak sempat.
Sebab segmen ni tertutup lepas cukup 100 peserta.
Silalah follow blog dia juga kalau sudi~
mudah-mudahan bertambah followers mahupun traffic kita.


 Tagged pertama ialah Shinji,
sebab dia dah lama tak update..
syg sgt kt burger lava tu sampai
tak snggup update agknya xD 

 Tagged kedua ialah Mr She,
Katanya tiada mood utk update,
terpulanglah kalau dia ad mood utk join segmen ni or not ^^


Tagged ketiga ialah Linn Si Pipi Merah,
sebab dia pernah tag aku sekali dulu,
walaupun dia ni rajin buat entry xD
mana lah tahu berminat nk join segmen ni..
 


102 comments:

  1. Bila tag kena join segmen jugak ke EnE...he...he... ingatkan cuma follow TOKEY je.... Apa pun TQ eh support...

    Ceh..ceh...Tah sapa agaknya Hanim tu ek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak tersalah nama! xD
      aduh ikut suka je plak =="
      jap nk tukar balik

      Delete
    2. OKje ....tak kisah pun....nak tulis nama Hainan ke Haiwan pun tak pe...OKjer.....hu..hu...

      Delete
  2. "i followwww..." kata salleh yyakub dalam sinar fm

    ngengengeh

    ReplyDelete
  3. menerjah kembali...

    notakaki: wow.. suka dgn background yg colourful ni..otomatik jadi ceria..

    ReplyDelete
  4. singgah sini dari segmen sama untuk balas kunjungan awak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh mana perginya link blog eh? xdpt nk lawat balik..

      Delete
  5. kalo cci lebih suke kalo org tu folow kita sebab blog kita n cerita kita.. x mo paksa2 ^_^

    ReplyDelete
  6. Fie berblog for fun dan disamping tambah followers. Huhu. Seronok jugak bukak blog tengok followers bertambah hari ke hari, dapat kenal ramai orang.

    ReplyDelete
  7. thanks tag kite.. dlm mse yg same mcm promote blog kite gak tu kan :p

    tp x join kot sbb skang tpksa abaikan blog sbb dh final year kan. x brape ckup mse nk blogging :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh yker.. haha xpe lah nk buat cmner ;D
      gd luck utk final ^^

      Delete
  8. segmen bersegmen antara blogger mengerat ukhuwah sesama blogger ..

    ReplyDelete
  9. gudluck utk awk dan selamat bersegmen..hehe..follow awk skali.. ^_^

    ReplyDelete
  10. terjah jgn x terjah!! selmt menerjahhhh.. :)

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum....Terima kasih atas kunjungan dan penyertaan dalam segmen MYideakini ye...untuk melayakkan hadiah penghargaan dari MYideakini, pastikan penama yang telah di tag tu follow blog MYideakini...itu syarat & terma dr MYideakini...TQ

    Tunggu hadiah cabutan bertuahnya nanti ye :-)

    Ajak reramai folowers yang ada tu no... :-)

    ReplyDelete
  12. good luck..follower byk stu kelebihan tap readers yg setia satu kegembiraan =)

    ReplyDelete
  13. hihihihi selamat bersegmen! kita join segmen yang sama neh hihihi

    ReplyDelete
  14. terjah pergh ko dh mcm melodi plak ek.. gud luck!!

    ReplyDelete
  15. Hye awak. Hana singgah balas kunjungan awak & follow awak jugak =D

    ReplyDelete
  16. cara berkesan nak suruh orang follow balik dengan komen kat entri dia..kalo letak komen kat shoutbox akan hilang bila msg lain masuk )

    ReplyDelete
  17. salam jumaat..selamat bersegmen ye..

    drama adam dan hawa tu kira delay sehari la yg saya share kat blog tu..contoh yg saya share arini tu semalam punya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam jumaat, terima kasih ;D

      oh yeke.. maknanya hari ini pun akan ad la 1 episode kn? xD

      Delete
  18. selamat bersegmen & gd luck yer. moga lebih meriah dgn bukan saje follower tp pembaca setia yek

    ReplyDelete
  19. hehehe , CP pown setuju la , CP pown tak trget follower tp reader , kalaw CP follow pown , tak harap dye follow balek , tp kalaw CP masuk segmen , benda wajib la CP tulis macam nih ,

    "CP dari segmen yang same , i follow u , feel free 2 follow me back"

    bhs inggeris gitu , hehehe ~ benda wajib lah tu kan , semua orang buat macam tuh , hehehe ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh gitu ya,
      sama lah kita.. tapi sambil ckp "I follow u, feel free 2 follow me back" sambil tu letak pistol kt dia xD

      Delete
  20. Aaaaaaaa..mne de syg kat bege...
    Nk.update blog,tp kat tempat keje lg..on9 pn pkai hp ja..
    Mintak mintak sempat..kihkihkih..
    tnkiu sbb tag..nnt aku blnje bege lava..hahaha ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh yker..
      mcm ni nk kne tagged byk2 lah kan hak2

      owh yker.. xpe ni tiada paksaan ^^
      kalau ad masa lapang nk join ke kan? ;P

      Delete
    2. amboi...laju je kalo bab belanja..meh lepak cni,aku kasi blnja makan :)

      hikhiik.. kalo ada masa,sempat, join jer..

      Delete
  21. selamat bersegmen ye...

    macam akak ni berblog sekadar suke2 je....
    kongsi minat menulis...
    suka baca kat blog2 kawan2..macam2 citer boleh tau...

    ReplyDelete
  22. wah2x..selamat bersegmen....setiap org tujuan berblog beza2x... :)

    ReplyDelete
  23. selamat bersegmen... semoga betambah2 followers nanti.....amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih,
      harap2 begitu lah inshaAllah ^^
      amin

      Delete
  24. good luck ..haha.. Semoga menjadi blogger yang betul2 dapat membawa satu dunia blogger kearah pembaharuan .. (hanya kata-kata semangat)

    ReplyDelete
  25. smoga bertambah-tambah la followers + readers ko ye...;)

    ReplyDelete
  26. smalam dah bc ttg doremon tp tetiba klr lagu doremon time mesy! Terus off note.. x dapek nak komen.. bayangkan..meeting senyap2.. isshhh

    tag mengetag ni yg akak lemah sbb weekend biasanya akak off bw.. tp nak wish slamat berbw dan srius akak jeles klu folower blog org banyakkkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah alamak ye ker? sorry2 semalam excited bebeno sampai letak sekali lagu doreamon yg autoplay xD

      thanks ^^

      Delete
  27. rajin nye ko. nanti bile2 aku join ape2 aku tag ko yep. hee ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak cmtu plak =.="
      aku baru je beberapa kali owh

      Delete
  28. assalammualaikum daisuki ne.

    oh ha! tag kita makasih taw!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem~
      tak perasan pula kau dh buat tag ni sebelum

      Delete
  29. assalamualaikum ^^ selamat bersegmen :)

    ReplyDelete
  30. haloooo..amacam banyak tak follower skrg??

    ReplyDelete
  31. nak wat mcm mne ni
    teringain nak join benda2 ni semua,tp tak pandai la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh tak susah pun jgn risau ^^
      Nnti kalau ak kne tagged ak tag kau ;D

      Delete
  32. same2... lerbih suka ramai pengomen2/reader2 dr follower2.....follower mmg pnting tp klu reader lebih bermkna... wink

    ReplyDelete
  33. hahaha , CP taknak letak pistol , machine gun jerr , hahaha ~ alang2 bia berkecai , hehehe !

    ReplyDelete
  34. uhuk3 !!! jangan bagitaw orang keyh , hehehe ! hello , CP nih gadis yang gagah taw ...

    *gadis la cgt kan ?? hak3 !!

    ReplyDelete
  35. hahahaha ! opcoh okeyh !! i mean , of course !! hehehe !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh dh masuk top 10 commenter aku..
      sorry la sbb aku tak sediakan hadiah plak..

      Delete
  36. hahaha , tapi bkn terTOP sekali ... hehehe , kena usaha lebih lagik nih , hahaha !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha senang je nk naik top xD
      kau pergi kt entry belakang2 tu lps tu kau spam comment byk2 aku pun boleh tak perasan mcm tu xD

      Delete
  37. taknak , hahaha , komen entry lates jerr , hehehe ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah thanks2 dh masuk top 3 dh kau kan..
      nnti aku balas balik la comment entry kau plak, bila aku rajin nnti xD

      Delete
  38. Singgah sini dari segmen yang sama ^^ jom ke blog sy
    V
    V
    v
    v
    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-aku-terjah-aku-follow-apakah-itu.html

    ReplyDelete