Wednesday, September 19, 2012

Perigi Cari Timba

Assalamualaikum,

Haa.. agak-agak pernah dengar tak peribahasa ni?
Kalau yang pernah dengar tu mesti korang dah tengok
drama Adam & Hawa kt Tv tu kan?
hak2

Actually aku pun baru juga start tengok cerita tu,
maklumlah dah banyak sangat blog
start buat review tentang filem tersebut.
Aku pun taknak ketinggalan, so terpaksa tengok.
(cewahh terpaksa)


Honestly aku suka drama ni,
sebab kelakar antaranya babak kaki gossip bertiga tu,
dan juga babak dimana Adam mengorat-mengorat manja
si Hawa tu..
memang sangat adorable ^^

Aku taknak lah ceritakan sinopsis pula,
sebab aku sendiri baru tengok sampai ke episode 14 je,
nak tunggu episode akan datang malas pula =.=
Nak baca novel dia, lagilah malas.


Jom nak cerita sikit apa yg aku dapat dalam filem ni!

1. Lelaki yg handsome tu tak mengapa jadi playboy.
Sebab rupa tu kalau dah handsome
bila nampak dia berkepit dengan perempuan lain pun,
masih juga rasa suka dekat dia.
Lepas tu tengok Adam sentuh tangan & rambut Hawa,
Hawa diam je tak respon..
tapi agknya kalau rupa tu tak berapa nak macho, tapi playboy,
sah-sah bukan setakat orang meluat, mahu kena sepuk.


2. Jangan jadi perigi cari timba.
Especially buat si perempuan,
Iaitu tak perlulah push over si lelaki tu untuk suka kita balik,
kalau tak jadi mcm si Dee tu nnti, rimas je tengok.
Jual mahal macam si Hawa tu kan manis je.
Kecuali, kalau lelaki tu pemalu maka itu dikecualikan. ^^


3. Alasan untuk lelaki yg playboy :
"look, kita belum terikat apa-apa lagi
so I berhak untuk keluar dengan siapa2 pun."
Cuba lah, kot-kot awek kita
yg asyik cemburu tu terima alasan tu kan? xD


Ok tu je lah kot setakat ini,
nanti kalau makin banyak lagi aku dah tgk
aku beritahu pula benda baru yg aku dapat.
Jangan ikut pula pengajaran aku ni!


Bercakap tentang berwajah handsome ni playboy,
aku bukanlah nak membangga diri ke apa,
apatah lagi nak mengangkat bakul sendiri.
Tapi tu lah, orang cakap muka macam anime.

Bila aku tengok muka sendiri,
tak ada lah sgt mcm muka anime pun..
So maknanya, aku ni pun handsome lah kan?
huh..? Korang tak percaya ke muka mcm anime? =.="
takpe takpe.. kalau tak percaya juga..
tgk la kt bawah ni.






















Pelik juga ntah mana datangnya muka anime tu =.="
diorang ni jeles agknya...
hak2
Peace!
 
 
p/s: Entry sekadar gurauan sahaja jgn terasa ya ^__^
And muka saya tak pun handsome.



138 comments:

  1. wahhh, dh tgk smpai episod 14..sy bru tgk smpi 12 je..




    anime la sgt!!! *tgn di bahu, mata ke atas*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh yker.. haha biasalah dh siap letak dlm bookmark tu xD
      so ad episode baru terus tau

      Delete
  2. tak sempat nk tgk lg cita ni..huhu

    ReplyDelete
  3. pengajaran tuh memang mengajar sungguh! ewah2. huhuhuhuhu. tak tengok pun cter adam dengan hawa neh. tak der astro le kat umah ku yang indah neh huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hak2 aku sendiri pun tgk online juga xD
      aah mmg mngajar tpi pk dua tiga kali dulu sebelum amalkan haha

      Delete
  4. hahahahha! anime? hahaha tekan lif naik sendiri.. btw tak pernah tengok pun adam hawa.. tak minat. :)

    ReplyDelete
  5. sekarang dah mana ada perigi..hihihihi....tapi perumpamaan-tetap perumpamaan..

    xtgk pun cerita tu..tgk sikit jer...

    ReplyDelete
  6. da pena baca dh novel dia..tgk cite ni pn dah..hehe =)
    muke cm anime?? comell woo ..hikhiks :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh best kan?
      hahaha tak lah dlm gmbar atas tu je..
      muka betul takde lah mcm anime oo haha

      Delete
  7. anime ke tuh?? tak tgk langsung citer ni.. novel je baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh aku ni pemalas nk baca novel..
      tak mcm anime ke tu? haha

      Delete
  8. huhuhuh kaki drama la ni? hehehe

    biar la perigi cari timba, jangan timba tak jumpa perigi sudah. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah ok la pergi la cari timba! hak2 ;D
      takdelah tgk boring2
      aku segala jenis cerita layan je

      Delete
  9. kah kah kah... anime pun comel apa..

    ReplyDelete
  10. "Bercakap tentang berwajah handsome ni playboy,
    aku bukanlah nak membangga diri ke apa,
    apatah lagi nak mengangkat bakul sendiri.
    Tapi tu lah, orang cakap muka macam anime."

    tak tahan statement ni.. terus terang kan bagus.. :p
    ko mesti ramai awek kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...
      xlah =.="
      aku bukannya handsome kan dh bgtau bawah tu..

      Delete
  11. rmai kwn2 duk mnat citer nie... tp jue xtgk r... tkut t'lampau mnat 6t, ssh la plak...^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah ye tak ye jgak kalau addict nnti ssh nk stop xD
      nasib baiklah cerita ni belum terus smpai ending ;P

      Delete
  12. tak pernah tgk lg la...pasni leh la tgk...cam bes je citer dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best ooo
      pelakon2 dia beri impak yg hebat kt penonton xD
      cewahh..

      Delete
  13. Mieya tak pernah pon tengok cerita nie lagi walau cuma sekali.

    ReplyDelete
  14. bia pun ko kate lawak sekalipun agak susah bebeno bagiku nak tengok cerita berasaskan cintooo nih..tak masuk jiwa dol...


    lagi stu...

    tutorial itu seharusnya pendek dan ringkas dan simple.mcam aku.;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la.. kau tgk cerita omputih je kan dol..
      mcm barbie tu semua, mana nk layan cter ommelayu hak2

      Delete
  15. Aku tak setuju dengan orang yang kata jangan jadi perigi cari timba. Kadang-kadang, ada benda yang kita kena cari sendiri.

    ReplyDelete
  16. hmmm xpenah nengok pon cite ni.. aiyaiiaiii

    ReplyDelete
  17. eee... awk kategori mane ea? ahaha.. xbape minat la citer ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kategori mana? adam ke hawa ke?
      aku of course Adam haha

      Delete
  18. x pnh tgk cite ni dan juga tak pnh tgk wajah tuan blog ni.. tunjuk sket boleh ^^ kalau malu email2 he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau malu nk tnjuk sini apatah lagi kalau kt email hak2
      owh best la cerita ni ;P

      Delete
  19. wah...minat juga ye adam dan hawa..drama ni sebearnya kat astro HD setiap isnin-khamis jam 10 malam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke.. lps ni tgk kat your blog je la ye ;P

      Delete
  20. ramai yg cakap best.. nampaknya kena tgk juga nanti...

    ReplyDelete
  21. adeh.. sy xtgk lak drama nie..
    dok tgk j-dorama je on9, hoho.. XD

    salam knal..
    dozo yoroshiku ne~.. >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala yker.. patut la gmbar my boss my hero
      aku pun minat j-drama tpi ni exception
      sbb best ;P

      kochira koso!
      yoroshiku ^^

      Delete
  22. takleh tengok ..kena tumpu pada pelajaran pulak ni ..adess...huhu :(

    ReplyDelete
  23. Menurut kata UIA bila seorang lelaki memenuhi syarat untuk menjadi suami kita, tak salah perempuan jadi perigi cari timba. tapi kalau fie, uhuk maluuuuuuuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. UAI ke? ;P
      yup, memang betul
      jodoh tu kan Allah dh tentukan ^^
      mcm Saidatina Khadijah pun yg pergi merisik Nabi Muhammad SAW..

      Delete
  24. heheh..saya baca buku adam dan hawa aje..

    suka dgn entri u ni...owh my playboy!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh npe tak tgk drama dia skali?

      kenapa xde link nk pergi your blog back?

      Delete
  25. aku nampak perkataan 'player' kat baju tu.

    sah! sah hensem. "hensem ni player boy" hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah mcm mana aku boleh tak perasan waktu beli baju tu dekat Jusco =.="
      xlah aku bukannya player mahupun bukan hensem..

      Delete
  26. Wah wah... handsemnye dia... heheheh... nice entry.. first time datang sini... ceria betol blog ni ye.. entry pun sempoi2... hehehe... cite adam dan hawa tu saya tak sempat tgok.. jarang tengok tv sebenarnya saya ni... isu perigi mencari timba bukan tak ok, tapi kene tengok keadaan. kalau lelaki tu jenis lebih pemalu drpd daun semalu mmg patot pun pompuan mulakan. tapi bagi saya, jual mahal sikit ok lah kot.. jual sagt mahal kang, tak laku pulak ehehhe.... mana2 yang boleh memberi kebahagian utk kedua2nya ok, teruskan! =)

    ReplyDelete
  27. erm agaknya bila la org nak masuk meminang aku eh? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah aish kalau lelaki jgn ditunggu, kita yg pergi cari periginya hak2

      Delete
  28. hahaha muke anime tu kan kan.
    dia tu watak utama dalam anime Highschool of dead. cite pasal zombie. nguehh~~ best cite tu haha :D

    btw player tetap player nguehh~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha salah2.. lelaki ni nama dia Kirito dari anime Sword Art Online ;P

      yup nasib baik aku bukan player -.-"

      Delete
  29. tak tengok la citer tu.

    anyway benda2 tu memang realiti yg berlaku kan.

    ReplyDelete
  30. err. macam serupalah hahaha. cume rambut je warne lain hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh yeke..
      tak pernah tgk lagi cerita tu, tpi dengarnya cerita ecchi2 gitu kan? =.="

      Delete
  31. alolorr mesti comel muka ala-ala anime ni. heee ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh dlm gmbar tu je la muka ala-ala anime =.="
      kt luar gmbar tu ala-ala org betul la haha

      Delete
  32. tak tengok pon cite ni...kat kolej,,x de astro..haha

    ReplyDelete
  33. Nurrul ta menyempat nak mnghadap tb.. :'/

    *tapi sekrang pelik taw.. muka tak ada pong org nak asala poket penuh... haiihh , minta dijauhkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yup betul juga tu kan..
      muka je hensem tapi tak de pitis susah jugak hak2

      Delete
  34. tak pernah tgk tp dah baca novelnye , agaknya dah baca novel tuh yang malas tgk , em , CP pown agak keliru , sebab dah baca novel kerr or sebab CP memang jenis malas nak menonton , hehehe ~ singgah sini :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha selalunya org yg dh baca novel tu excited nk tgk
      mcm harry potter dgn twilight ;D

      Delete
  35. maksudnye , CP nih memang malas menonton larr , hahaha !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah xpe la, janji rajin membaca novel..
      kira ok lah tu

      Delete
  36. Ha..ha... ada betulnya jugak apa yang EnE cakapkan tu...... kalau yg 'usha' tu hensem dan macho... rugilah tak layan he...he...

    soroklah muka tu samapi boleh!!! he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak xD
      biasa lah Okje, org tak hensem mestilah sorok muka hak2

      Delete
    2. Sekarang ni bukan sorok muka lagi dah.... dgn badan-badan sekali...menyorok eh...

      Delete
  37. Naz pun suka sangat tgk adam hawa tu..best!!!

    yang pic akhir tuh tak boleh tahan...anime sangat..hahah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? memang best ooo rugi depa yg tak tgk..
      anime sgt tu hahah

      Delete
  38. tak tgok lagi cerita ni.... huhuhu... aishhh tak payah nak cari playboy la, boleh hilangkan kepercayaan org kt kita tau.. huhuhuhu... comel anime tu.. peace yawww.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah kalau jodoh dpt playboy nk buat mcm mana pun kan? mana lah tau lepas tu dia mcm adam juga.. bertaubat ^^

      Delete
  39. assalamualaikum.. wa tak tengok pun citer ni.. macam best je.. pengajaran lu tu memang terbaik ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam.. owh kena tgk la cmni..
      memang best pun, eh pngajaran tu jgn ikut plak haha..

      Delete
  40. muka anime tu apa eh?? =) maklumlah, kita ni xtengok anime2 camni.. hehe.. Am, i luv tu :) suka sgt dgn adam dlm drama ni. novel pun memang best

    ReplyDelete
    Replies
    1. muka anime tu kira mcm muka ala-ala kartun jepun tu.. yg mata beso2 tu semua
      tapi taklah mcm tu pun..

      Aah am sgt kelakar tgk dia berlakon xD
      mmg masuk dgn watak dia..

      Delete
  41. perigi memang tak boleh cari timba sendiri..betul tu..hamba sangat setuju

    ReplyDelete
    Replies
    1. timba yg datang sendiri kt perigi.. tu pun kalau manusia yg gerakkan haha

      Delete
  42. last tgk citer cintan cintun NORA ELENA

    cambest je citer ni ..

    harus tengok ke ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tgk citer mcm Nora Elena tu confirm minat citer cintan cintun mcm ni xD

      Delete
  43. not bad lah harga dia..lebih kurang mcm harga dekat Restoran Murni tu..standard harga western :) 2org mkn rm60 je haritu..

    ReplyDelete
  44. ramai pulak yg buat entry pasal cte neh .. hehe . best sgt ke? msti la best kalau ad abe aaron ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sudah gaharu cendana pula, sudah tahu bertanya pula.. hahah
      best bkn sbb ad abe aaron je sbb jln cter pun best ooo

      Delete
  45. cter ni mmg best!!! tang mana yg aca2 anime tu??? hahahaha

    ReplyDelete
  46. Ish cepat comment, post tu pun terpublish sebenarnya sebab tertekan butang. Tapi alang2 dah publish ni jemput baca.

    Best gakla bercuti, ada pergi paya bakau, scenery dia very nice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh ye ker.. haha
      ok inshaAllah ^^
      wahh paya bakau.. bestnya
      xde gambar buaya ke? ;P

      Delete
  47. hahaha... belum terbuka hati nak layan cerita ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah ye ke xD
      xpe lah tnggu terbuka hati nnti ;P

      Delete
  48. weyh ~
    aku perigi cari timba .
    haha !! __________

    ReplyDelete
  49. citer adam hawa ni bile?tak pernah tengok pon -_-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia dekat Astro HD rasanya..
      Isnin - khamis
      tapi kalau xde astro mcm aku ni tengok cerita online je lah xD

      Delete
  50. mmg tgh follow cita tu pun :)

    btw rsnya bab perigi mncari timba tu mmg dh byk berlaku dh dlm zmn skrg ni kan.mgkin sbb zmn skrg byk lelaki pemalu kot.eh malu ke?haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yker? best kan? ^^

      hahah mungkin juga, aku sendiri pun pemalu.. hak2

      Delete
  51. takde perasaan lagi nk tgk cite adam-hawa nie huuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada-ada kan lah perasaan tu haha ;D
      kalau tak minat nak buat mcm mana kan? huuu..

      Delete
  52. hehehe , mane taw nih , hahahaha ! sekarang memang dah malas , dlu mase ckolah2 rajen , bile dah masuk u nih , dah takde darr , hahaha !

    *maap , CP nak komen sini banyak2 sebab nak jadik pengomen/pengomel top blog nih , hehehehe !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh padan lah.. hahah silakan xD
      ad udang sebalik mee rupanya..
      tapi aku dh letakkan kau dlm bloglist lgipun ^^

      Delete
  53. deqla x penah tgk lagi...camne ni...? hihi

    ReplyDelete
  54. heee cite die best

    br bace novel

    mls nk tgk lg

    takut melekat

    ReplyDelete
  55. my fav drama!!!
    cerita ni memang best... sangat2.. LOL :)

    ReplyDelete
  56. tunggu hari sabtu jer..... kul 9 sampai 12..... layan kesemua episod sekali gus!!!

    ReplyDelete
  57. hehehe ~ takpe , CP akan teruskan usaha mengomen tp kat entry laen ah lak , hehehe !

    ReplyDelete
  58. apa salahnya kalau perigi cari timba... sekali sekala.. :P

    ReplyDelete
  59. nak tunggu timba dtg kat perigi pon x leh gak.. perigi kene gak cari sama ngee~~ :P

    ReplyDelete
  60. ececehhh. hehe. kehenseman tu subjektif kan. ;)

    ReplyDelete
  61. aiseh....mcm ada experience jd playboy je...kan3...
    *curious*

    ReplyDelete
  62. Cam katun la muka hang na EE Kalau camtu..ha ha...Hensem tak semestinya jd playboy yek...tak ensem pun ramai gak kak m tgk dok jd playboy...huh...tak berkenan sungguh ngan playboy ni..

    ReplyDelete
  63. Hoh..sama la kita..tak hemsem jugak..hahaha

    ReplyDelete