Wednesday, September 26, 2012

Ninja Lompat Setinggi Pokok

Assalamualaikum,

Tahu tak seorang Ninja boleh melompat
setinggi sebatang pokok yg panjang?
Walaupun ini cuma rumour sahaja,
sebab tak pernah tgk pun secara live ninja ni..
Tapi nak cerita juga kenapa mereka
boleh melompat setinggi tu..

Ninja ini dilatih semasa mereka kecil lagi,
mereka juga akan dilatihkan melompat
anak pokok yg kecil setiap hari.
Sehinggalah pokok & ninja tersebut sudah besar.
Jadi tidak mustahil lah dia boleh melompat
setinggi pokok tu.

Bak kata pepatah, carik-carik bulu ayam
akhirnya bercantum juga..
Eh salah peribahasa pula,

Tapi..
Aku taknak lah bercakap tentang Ninja,
aku nak bercakap tentang teknik dia tu,
yang kita selalu dengar,
Practice Make Perfect.

Kalau ada satu benda yang kita tak reti,
kalau dibuat hari-hari InshaAllah
kita akan dapat menguasainya nanti..
Samalah dengan solat kita,
Bukannya senang untuk solat tu..
Kalau orang bukan Islam dgr bacaan kita,
mereka akan kata rumitnya bacaan solat tu.

Walhal kita ni yg dilahirkan Islam,
rasa benda ni adalah mudah sebab dari kecil lagi
kita telahpun dilatihkan benda ini.

So kalau ada sesuatu yang kita lemah,
Atau ada sesuatu yg kita baru nak mencuba..
jangan terus mengalah..
Lakukannya dengan istiqamah,
lama kelamaan kita akan dapat membuatnya..
InshaAllah! :D

Actually aku ada main game
Subway Surfer ni,
sangat susah bagi aku game ni..
Tapi dh tiap-tiap hari termain
game ni,
sekarang ni pejam sebelah mata pun boleh main
huahua..
 
Sekarang ni pun sedang belajar Photoshop,
mudah-mudahan boleh buat header sendiri nnti..
Haaa, sape nk header free nnti ckp eh..
hahahaha (bajet pro)
 
 
ps: Padahal assignment tak siap-siap lagi ni =.=
Nasihat orang bukan main

140 comments:

  1. nnti dh pndai guna photoshop blh lah buatkan dya header.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn menaruh byk sgt harapan.. kita ni amateur je ya haha

      Delete
  2. yeke ninja lompat setinggi pokok?..
    betul tu practice make perfect.xpractice xperfect.ahaks. buat semuanye secara istiqamah insyaAllah berjaya..

    ReplyDelete
  3. ninja..klau sape egt dlu ade cita ninja sasuka ;)
    real okay..lompat2..abes bumbung org dye lompat -_-'
    and wishh u luck for photoshop! xcited nk header FREE!! yeayy (^^)/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah ninja sasuke tu tipu punya ninja xD
      alamak =.="

      Delete
  4. nak header dari daisuke. oh haa.. <--kata2 motivasi. bagi cepat pandai.cepat dapat header pree..

    papepun esaiment kena buat ok. maka oleh itu kene bersemangat!

    Fighting!
    ganbatte ne!

    da solat asar belum. eheh sana masih pagi eyh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah inshaAllah bila ad masa nnti

      Yup sudah2, eh sama lah petang kenapa? o.O

      Delete
    2. jam kat post nie tak sama pun dengan waktu setempat. o_o
      hehe abaikan ..

      mohon pencerahan sikit yo..blog saya berat eyh?

      Delete
    3. Berat mcm mana tu? xphm plak xD

      Eh yker.. pelik plak ahah

      Delete
    4. lambat loading.. susah hati lah pulak..

      pelik? apakah yg pelik tu..

      mohon tidur lah daisuki nanti mimpi scary lagi eheh.

      Delete
    5. Owh actually xde class lagi utk mnggu ni sbb tu tidur lambat haha xD
      lgipun byk kerja nk siapkan =.="

      tak lah tadi baru perasan psl jam tu, dh pun tukar ke waktu yg sepatutnya ^^
      thanks sbb gtaw ;D

      Delete
  5. sibuk bebenor die post pasal ninja2..penah jadi kwn ninja ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah kalau ad la kawan ninja dh lama mntak dia tlg tnjuk demo sikit lompat pokok xD

      Delete
    2. hahaha..tu pon kalo ninja tu baik sgt lah nak tolong tunjuk demo...tak die blasah je awk :)

      Delete
    3. hahah dh nama pun kawan mana dia nk blasah kawan2 xD

      Delete
    4. hehe..btw xpernah tgk lagi muka encik everythings ni?
      ape nath yg everythings sgt tu...hehe :)
      dan kenapa daisuki?
      pengaruh kartun ke cerita korea nih?
      hahaha...

      Delete
    5. Hahaha byk sgt la soalan.. satu2 lah =.="
      daisuki tu maksudnya sgt suka hahah
      pengaruh anime dan drama dan mcm2 lagi

      Delete
    6. hehehe..sowi...btw mmg minat kartun rupenye eh ?
      erm sy mmg mcm nih,
      kalo orang ok ngn sy,
      sy pon akan ok dgn org..
      thats why slalu dtg sini...
      buat baik,mesti balas baik kan :)

      Delete
    7. Hahah thanks sudi singgah ;D
      Yup tu lah org kata budak2 dalam diri orang dewasa gitu lol

      Delete
  6. photoshop tu cam main game jugak. mula2 susah tapi lama2 senang. hik

    ReplyDelete
  7. aku tgk ninja dalam citer je pun.. terlambat lah aku nak jadi ninja.. tak praktis dari kecik.. aishhh..

    tp betul lah.. kena rajin buat baru lah hebat kan..

    kalau free aku nak satu jugak lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah tak terlambat cuma kita xdpt la jdi ninja yg boleh melompat tinggi ;D

      byk pula yg mntak, tgk la kalau ak rajin belajar membuatnya =.="

      Delete
  8. Pelik tapi benar kalau solat itu mudah kalau solat itu sejak kecik lagi parents ajar tapi kenapa bila besar besar ramai yang tak solat. Pelik dan benar kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup setuju tu! ^^
      Yg benda senang tu sepatutnya kita boleh buat tanpa disuruh kan? ;D

      Delete
  9. betul.. kalu selalu buat mesti dah lali nanti..
    yang susah pun boleh jadi senang..
    dah lama tak main game~~
    aku pun duk main cinta photoshop sekarang~~
    bolehlah buat header yang simple sesangat... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh bagus lah.. nnti share2 skit ilmu buat header ^__^

      Delete
  10. ganbatte kudasai!! practise make perfect..nnti dh pndai photoshop leh la watkn header unutk zaxx..:)

    ReplyDelete
  11. hehe.. amboi, pergi siapkan assignment tu dlu, sibuk je nak main game.. ahakx... betul tu, bak kata org "berputus asa itu bukanlah sifat seorang mukmin".. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah mmg buat pun ^^
      game tu main sekejap2 je owh

      Delete
  12. practise make perfect..betul2. dulu kalo jalan tak leh nak ingat, kena lah selalu jalan2.baru boleh ingat jalan. tak gitu? huhuh

    ReplyDelete
  13. teringat cerita ninja dulu2.....
    assignment kasi siap dulu tau......he3
    game2 boleh dikemudian tu......
    tapi kalau busy buat assignment tu...solat jgn dilupakan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita ninja apa tu?
      InshaAllah.. thanks for the advice ^^

      Delete
  14. itu fakta ke auta? haha
    ninja memang boleh lompat setinggi pokok.
    cuba ko tenggok dongeng cerita ninja kat tv tu
    heehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha wAllahualam..
      ala cerita tu semua pakai tali xleh percaya xD

      Delete
  15. baru je lompat pokok tadi..anak pokok durian. huhuhu pokok jugak kan? huhu

    ReplyDelete
  16. Mula-mula lompat anak pokok durian..bila pokok tu besar macam mana yek.. naklompat..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tiap2 hari lompat kita sendiri tak perasan yg pokok tu dh besar ;P
      sebab tu buat dari kecil2

      Delete
  17. Replies
    1. Berhibur tiada salahnya kerna hiburan itu indah ^^
      Hanya pabila salah memilihnya membuat kita jadi berdosa..

      Delete
  18. huhuhuhuhuhuhu weh!!nak header satu bolehhhhh????? hihihihihi

    ReplyDelete
  19. Macam pernah ada pengalaman je jadi ninja nie. meh share cerita sikit. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah mana boleh, ninja kan tak boleh beritahu org lain dia ninja xD

      Delete
  20. Kenapa Ninja tutup muka dan hanya nampak mata aje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Supaya org tak tgk muka dia mungkin..
      atau dia pakai topeng dlm tu utk elakkan gas bom yg ninja pakai tu agknya xD

      Delete
  21. Dulu kcik2 ska tgk cta ninja boy. Haha. Btw, buatlah sesuatu dgn bersungguh2. Jgn duk balok liat sgt. :D




    Q&A: Assignment? Haha.. Kesian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup2 ;D
      suka juga ninja boy.. minat gitu2 je pun ^^

      Kesian kan? xpelah nk buat mcm mana

      Delete
  22. dulu suka tgk crita ninja...baling bintang...

    ReplyDelete
  23. practice makes perfect...silalah practice siapkan assignment dulu...hehe

    ReplyDelete
  24. ninja warrior' citer kat tv9 ko layan ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah tgk plak.. cerita pasal ap tu?
      jarang tgk tv la ;P

      Delete
  25. hahaha ninja boy. df minat ninja boy hahaha :P

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum awak . hehe . Dah lama tak comment dekat blog aak sebab seibuk dengan exam dan study . Maaf ;)

    Cerita pasal Ninja . Teringat Ninja Worrior XD Practise make perfect :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh takpe ^^
      gd luck ya ;D

      Tak pernah tgk lagi plak Ninja Warrior, Sanji kt comment ats tu pun ad mention juga cerita tu

      Delete
  27. masa kecik2 aku suka tgk ninja turtle..hihi

    ReplyDelete
  28. game tu mcm best jee (sory lari tajuk) .
    main online kee android kee ps ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. main game tu kt phone je bila boring2 xD
      mmg best ooo

      Delete
  29. cuba..cuba dan terus mencuba..lantas andalah pejuang..blh ke cenggitu.ahaks..:)

    ReplyDelete
  30. usaha hingga jaya! pasti bejaya. eheh :p

    ReplyDelete

  31. tag awak kat sini.

    http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/09/contest-entry-terbaik-2012-by-cik-emma.html

    ^_^ <<--ngantuk suda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah smpat lagi tu.. thanks2 nnti esok aku buat

      Delete
  32. meh tahajud .. aku taw ko tak tido lagi

    ReplyDelete
  33. OKje tak suka cite kartun ninja tu...nape ek...entah le...lawan-lawan kot..he.he.. Tu lah pasal.... solat tu tak ambik masa lama pun, kejap je, tapi hujahan nak mengerjakannya..... peh... melatih anak-anak solat ni memang satu ujian ...tapi jangan putus asa OKje.. itulah dakwah namanya! Tunggulah sok ada nak EnE... hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul tu ^^
      Kalau ikutkan benda2 ni kita belajar dgn parents bukannya diajarkan di sekolah agama ;D
      Sebab tanggungjawab mendidik tu mmg tanggungjawab Ibubapa.. haha inshaAllah kalau ad rezeki esok ^^

      Delete
  34. Na jadi Naruto la nie, haha :D

    #Benar, pratice makes perfect.

    ReplyDelete
  35. hehe betul2..jgn cepat mengalah..kalau berusaha sure boleh..

    ReplyDelete
  36. buenos dias!

    looked interesting game tu..hehe ..
    ninja? okay tiba tiba teringat ary tu snap pict ngan dear roommates acah acah ninja guna kain batik ..hahaha ..schizo mucho :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. buenos dias!

      mmg interesting pun, main lompat2 xD
      Owh wahh mcm best je hahah

      Delete
  37. ekekek
    tapi bab main game akk x suke ..
    even anak2 nak main game akk x bagi
    baik tgk movie ekeke ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup bagus mcm tu ;P
      sama lah dulu masa kecik2 mana parents kasi main games

      Delete
  38. terbaik tu game...kekadang buat macam kita yang berada di sana

    ReplyDelete
  39. Hey hey hey! thanks 4 comment kat entri aku malas. HAhaha! Here we go!! Mr. Eyebrow.. Kekekeke!Nanti post lagi la,kalau ada idea. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup best2 entry dkt situ ^^
      aku letak dlm bloglist dh ;D

      Delete
    2. Alamak! List Wanted macam cerita One Piece! hahaha!thanks
      :)

      Delete
  40. men game mmg best sampe kadang2 lupa makan sebab nak menang punya pasal hahha

    ReplyDelete
  41. teringat masa main game.. sekali ngan badan2 kita melompat.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. YA!!macam main Mr.Mario.. dengan badan sekali ikut tekan punat game tu!hahaha!melompat samaaaa!!

      Delete
  42. 4 benda dye citew dlm nih , hehehehe !!

    1. ninja lompat pokok
    2. solat
    3. game
    4. photoshop

    hehehe , pasal photoshop tuh , CP pown tgh blaja cmne nak bagi efek2 macam ala2 kartu manga tuh , hehehe , versi naruto kerr , versi dragon ball kerr , hehehe ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benda nk cerita dia satu je kan padahal xD
      owh wow bukan main lagi.. ni msti expert dah

      Delete
  43. ada satu game yg aku main skang nie.. tekanan pasal level 4 tak lepas2 lagi.. hari2 tue arghhhhh hahahaha..

    ok ok prektis make perfect. nk prektis masak sedap2 nt blh ikan perot suami ngn family mentua ehh tetiba hahahaha

    ReplyDelete
  44. kalau praktis utk teknik penggasingan diri (naruto) agak2 boleh tak...hehehe

    ReplyDelete
  45. Wuahhhhhhh...heeee . ni laaa bg semangat nak bg Yana belajar ckp korea nii , haha!

    ReplyDelete
  46. taksub benor ngn naruto lah tu...
    nasib baik x taksub kat bleach..kang duk pk camne nk wat "bankai" plak,kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tgk biasa2 je xD
      tpi mmg lagi minat naruto dari bleach ;P

      Delete
    2. haishh...mmg gitu kan,
      sape yg minat naruto, bleach mesti kureng..
      aku plak minat bleach, naruto yg kureng..

      meh nengok yg nie,teruja rasa :P
      http://www.youtube.com/watch?v=F6mSdpMJCdc

      Delete
    3. Dh pernah tgk vide tu, live action Rock Lee vs Naruto kan? ;D
      pndai dorg buat.. tpi lagi bagus kalau dorg xwat real movie Naruto takut jdi mcm DragonBall plak =.="

      Delete
    4. dragon ball tu wat aku kecewa je nengok..
      mat saleh punya keje la nie..hahahah

      Delete
    5. Hahah tpi yg naruto tu pun mat saleh juga owh.. elok jer hasil dia kan? ;D

      Delete
    6. elok ler sbb tak dikomersialkan..
      kalo tak, konpom hancus... :P

      Delete
    7. Hahaha org barat ni mmg suka hancuskan anime jepun ;P

      Delete
  47. anak sedara akak minat gile cite naruto tu...nak jd ninja gamaknya...;p

    ReplyDelete
  48. btul3, hehe..
    dh, dh.. gi wat assgnmt tue.. XP

    ReplyDelete
  49. huish !!! expert tuh jauh sekilo , eh , jauh sekali , hehehe ~

    tgh blaja jgk nih , papehal , try g godek2 dlu , mane taw dpt ilham kerrr , hehehe !

    ReplyDelete
  50. NINJA LOMPAT SETINGGI POKOK MAINAN .. HAHAHA ..

    SOLAT TIANG AGAMA ..

    NAK NAK NAK .. NAK HEADER BOLEY X ? NGEE~

    CHAYORK3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala header kau dh cantik la..
      hahah
      yup betul tu ^^

      Delete
    2. CUBE MINTAK JEA .. JGN LARR MARAH :(

      Delete
    3. HAHAH MANA ADA MARAH..
      TAKUT KAU MENYESAL JE MINTAK HEADER YG AMATEUR NI XD

      Delete
  51. yeah... betul tu... alah bisa tegal biasa :)

    ReplyDelete