Tuesday, September 25, 2012

Uno! Dos! Tre! Green Day

Assalamualaikum,


Semalam aku menonton concert di youtube,
(Youtube je lah nak pergi live mana ad duit ooo)
iHeartRadio Music Festival 2012 yg baru je
berlangsong minggu lepas di Las Vegas.
Banyak artis international yg datang untuk Perform.

Contohnya macam Rihanna, P!nk, Aerosmith,
PSY, Ne-Yo, Bon Jovi, Usher, Taylor Swift,
Linkin Park, Green day dan byk lagi
ada juga yang aku tak kenal.

Tapi dalam banyak-banyak tu cuma 2 je yg
aku nak sgt tengok iaitu my Favourite band,
Green day dan juga PSY perform..


First aku tengok PSY perform,
sebabnya nak tengok la mcm mana
audience dia kan? mana lah tau mereka nak turut
sama berjoget tarian kuda dia tu xD


Sayangnya crowd dia tak best,
nampak Psy sorang je yg dok berjoget kt atas stage..
Apa-apa pun it was nice.

Comment di youtube, lol



Lepas tu aku lihat Green day pula yg perform,
sayangnya crowd dia pun tak berapa aktif.
Sampai dia terpaksa turun pergi ke crowd.
Biasalah, peminat-peminat tu
bukannya semua dengar Punk Rock,
mungkin datang nk dengar Usher serta Artis RNB yg lain..


Lagi satu yang menarik,
ialah bila 1 minit sebelum tamat performance mereka,
Green Day membuat tunjuk perasaan
disebabkan masanya utk perform dipendekkan
gara-gara penyanyi Usher mengambil extra time.
Green Day Fanatic kata
"Green Day using 1 minute to create new History of iHeartRadio Music Fest"

1 Minute left.

Billie Joe (vocalist & Guitarist Green Day
dengan aksinya patahkan guitar.
 
Mike Dirnt (Bassist Green Day)
lepas melihat Billie Joe berbuat demikian
terus dia pun beraksi sekali.
 
Tre Cool (drumer Green Day)
tapi dia takdelah pecahkan Drum tu..
Mahal kot..

 
21 kali dia menyebut perkataan F__k
dah macam lagu dia 21 Guns pula.
 
Justin Bieber punya nama pun dia sebut,
waktu tengah marah tu..
Tapi taknak lah upload kat sini,
sebab banyak sgt dia mencarut =.="
 
Peminat Justin Bieber ramai yg marah agknya,
tapi peminat Green day ramai yg suka.
 

Kebetulan juga,
Hari ini ialah tarikh keluarnya
salah satu Album Trilogy mereka,
iaitu ¡UNO!
Lagunya seperti retro Green day
sewaktu album Dookie mereka dulu.

Bulan depan pula keluar pula album ¡Dos!,
Lagu ala-ala garbage rock gitu..
dan lagi satu pada 2 bulan depan iaitu ¡Tre!
yang dikatakan mempunyai lagu Epic..
Congratulation to them~

Memang excited lah buat fan dia,
aku pun excited juga actually
Tapi takde duit lah nak beli CD dia
cuma boleh download je la >.<

Uno Dos Tre,
yang bermaksud Satu Dua Tiga
Dalam bahasa Espanol.
 
 
 
You will always be my Sweet 16


150 comments:

  1. wow, tunjuk perasaan..
    kesian juga kan, didiskriminasi..
    rasanya di malaysia pun begitu juga kot..

    ReplyDelete
  2. hhahaha.. sadis sungguh.. gara2 kene potong masa pon mau hempas gitar ka.. ape da... *haters greenday.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah dorg kaya boleh la nk hempas2kan guitar tu xD

      Delete
  3. Aku memang tak suka Greenday ni sebab tak berapa nak green melainkan warna rambut dia. Hahah.

    p/s: Apapun, kau dah tahu guna jam kau dengan bagus. Nanti belajar pula tengok arah dengan jam. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak yker..

      p/s: Eh tgk arah pun boleh ke? hahah

      Delete
    2. Tengok arah pun boleh. Itu istimewanya jam analog. Jam digital untuk bebudak je.

      Delete
    3. Ceit.. ak pun pakai jam digital juga dlu owh

      Delete
  4. Replies
    1. Yup2 youtube mcm2 boleh tgk sekarang ;D
      nk tgk drama Adam & Hawa pun ada owh haha

      Delete
  5. Replies
    1. Sanji aku ni lelaki la =.="
      hahaha

      Orange Range tu minat juga ^^

      Delete
    2. Hi welcome to my Blog, Be my tomodachi ne.. ^^ tambah sikit i'm mujahid. okbai :)

      Delete
    3. Mujahid? haha ok juga tu =.="
      supaya mereka tak tersalah lgi..

      Delete
    4. moshi-moshi.Watashiwa Lynnchan ;)Arararara!

      Delete
  6. I got no motivation
    Where is my motivation
    No time for motivation
    Smoking my inspiration

    ~ Longview by Green Day

    ReplyDelete
  7. ishh apa laa.. tunjuk perasaan sebab kena potong masa.. tapi dorang ni memang style.. :D

    ReplyDelete
  8. Huh sedap je dia pecahkn gitar.....kita ni gitar tong tu pun punya la jaga sebaik mungkin heheeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tu guitar sponsor iHeartRadio agaknya sbb tu dia pecahkan kot

      Delete
  9. mentang2 la ramai peminat tegar RnB,
    sesuka hati je diorg wat kat band oldskol greenday..
    kalo aku pun ngamuk kat situ gak..kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan? kesian Green day xD
      tpi baca comment kt youtube ramai juga yg berpihak kt mereka ;P
      biasalah yg pergi concert tu semuanya perempuan2 nk tgk Justin Bieber mngkin xD

      Delete
    2. Hahah yg kau geli2 tu juga la jadi kegilaan ramai taw,
      aku pun tak suka juga,
      ntah ap lah yg dorg suka sgt =.="

      Delete
    3. dari justin, baek aku jadi kipassusahmati psy... :P

      Delete
  10. sweety dulu pun peminat greenday..lagu dia sume best2..

    ReplyDelete
  11. everythingseverythings ni lelaki rupanya???
    ingatkan perempuan...
    hahahaha!!!XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk lelaki lah ya Allah =.="
      mana lak dtgnya perempuan ni

      Delete
  12. hahhaha pondan ke? :P [komen kat atas tu]
    okok , macam gaduh je derang tu.
    brutal btol sampai pecahkn gitar,bagi la kat kita lau taknak.
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah byk la =.="

      Itu lah, Rockstar lah katakan xD

      Delete
  13. eh eh kita pun peminat setia green day. sume album ada tau. gambar billie joe siap tampal kat notebook. bos tgk geleng kepala. haha.. sumber inspirasi tu. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh yker?
      Sama lah aku pun ad semua album dia,
      tapi download la xbeli pun xD

      Delete
  14. Hmmmmm..kak M tak layan semua tu...dah berumoq ni segan la nak layan...

    ReplyDelete
  15. Hmmm Sis dah tak layan dah....umur dah meningkat nie...Mati2 Sis fikir
    Everything2 nie girl huhuhu...background dah tukar erk...cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak cmner la boleh jdi girl ni..
      aah dh tukar, tpi nk tukar balik nnti xD

      Delete
  16. alah... potong masa jer... bukan potong payment pun....he3..... pandai jer remy nie.....
    pastu brg2 yg rosak sapa nak ganti??? potong duit show ler.....he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ala Remy mana depa kisah potong duit show, Album baru nk keluar lah katakan, masyuk $$$
      ;P

      Delete
  17. akak plok langsng tak tahu menahu pasal ni hah...
    kaler hijau tu tau lah..heheh

    ReplyDelete
  18. singgah sini.
    xtau nk kata apa.sbb xlayan tu semua la. hehe

    ReplyDelete
  19. pergh, ganas la green day! tabik anjal! kekeke

    ReplyDelete
  20. Wah, itu baru rockers brutal. Suka dengar lagu Oh Love nyanyian dorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh love.. sedap juga lagu tu ^^
      ad diorg nyanyi kt malam iHeartRadio Music fest tu

      Delete
  21. cun..sekarang gak aku gi cari kat youtube...hehehe..tapi kalau ko bagi link kan lagi senang..hehehe :P

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ad versi yg diorg censored boleh la aku letak kt sni.. tpi ni terang2 dia mencarut plak tu yg ssh skit ;P

      Delete
  22. EnE... tumpang sekaki je..... walaupun dah lain zaman hee...

    ReplyDelete
  23. tablet tu rm 300 je satu.. maaflah komen kat sini.. takde kena ngena lak ngan tajuk entri nun ye.. hehe

    ReplyDelete
  24. mmg ta adil buat Greenday, buat show tpi ta bgi taw masa awl2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah, kesian si green day tak ckup masa hak2 xD

      Delete
  25. peminat tegar green day ke ? kite layan lagu tamil jee . haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tegar tu taklah sgt ;D
      cuma minat dari zaman sekolah dulu, nostalgic gitu hak2
      lagu tamil pun best2 juga hape haha

      Delete
  26. amboi glemer psy! huhuh. awat dia pi patahkan guitar tu, baik bagi mya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg glamour dia, satu dunia kenal dh tu ;D
      hahah dh kaya kan? pecahkan guitar yg berharga berapa lah tu.. aish

      Delete
  27. wow! ganasnya tunjuk perasaan. :)

    ReplyDelete
  28. balas dengan entri

    http://ngatmisanji.blogspot.com/2012/09/alahai-kenapa-tak-letak-je-terus-follow.html

    ReplyDelete
  29. orait la der .. thanks for jejak menjejak kembali ..

    jom main tukar banner 728x90 .. kita tukar suka sama suka ? kalau nak reply keh ..

    ReplyDelete
  30. Huh! Membazir tau....baik sedekah je dengan peminat.mesti peminat siap buat frame lagi gitar tu.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah tau xpe kan? Aku pun nk buat frame juga kalau dpt ni hak2 xD

      Delete
  31. membazir btl patahkan gitar tu..kalau nk protes pun bagilah gitar tu kat dya dulu..haha..

    jom exchange link..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah Nama pun Rockstar mesti protes guna guitar xD

      Eh, exchange link dlm bloglist? Okay juga tu nnti aku letak link kau

      Delete
  32. minat green day ni masa sekolah2 dulu jer..sekarang da tua2 minat lagu cm nana & achik spin, lagu siti..hehe semua lagu2 yang "layan" bila karoke ler..haha


    grr boleh buang ke word verification? tlg ajar saya tak taw :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai dh tua la sgt ;P
      aku pun sama juga minat waktu sekolah2 dulu tpi smpai skang plak dgr lgi =.="

      Nak buang tu pergi dkt Setting > Post and Comment > Show Word Verification(turn to no)

      Delete
  33. adehhh... justin bibir pun disebutnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah ye la, sebab justin bieber kan 'famous' xD

      Delete
  34. blh pulak pendekkn ms persembahan.. harusla mengamuk.. haishhh

    ReplyDelete
  35. Sampai macam tu sekali tunjuk perasaan..sayang gitar tu...

    ReplyDelete
  36. takut betul tgk orng2 belah sana bila luahkan perasaan x puas hati pown cam ni !

    ReplyDelete
  37. tak nak gitar tu meh la bg cni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aish yg fanatic dia kt sini dh lama mengidam nk guitar dia tu ;P

      Delete
  38. biar betul.. kesiannye. usher to ape la sangat..bukan best pun buat show.hahaa.kesian sy punya band..

    ReplyDelete
  39. sayangnya gitar tu... suka green day..

    ReplyDelete
  40. haihh... x syg gitar ke dipecah-pecahkan...?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah dh kaya sgt guitar pun cmtu je pecah2kan xD

      Delete
  41. ee , tak minatnya tgk konsert cmnih , budaya yang tak elok tuh .. minat2 jgk , jgn ikowt prangai cm dowg taw ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah makcik.. xD
      harap2 tak terikut la budaya2 mcm ni kan?
      kalau tak puas hati pergi la jumpa host yg organize festival ni ^^

      Delete
  42. tak paham.. just baca entry ko then Oooooo hihihihi :p

    ReplyDelete
  43. suke gak Green Day..
    sbb name diorg "Green", hoho.. XD
    xla, coz lgu diorg2 best2 ape..

    hoho.. sape tue ur sweet 16? lalala~...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah mmg peminat green nk buat mcm mana ;P

      eh tu lagu Green day lah hahah

      Delete
  44. erm sabo jekla omputih

    xmencarot xsah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kan? jgn diikuti plak mereka tabiat mereka tu ^^

      Delete
  45. aku suke green day sebenaqnyaaaaaa. sori ye, baru jengah. leptop rosak tak elok lagi. wuwu

    ReplyDelete
  46. crowd x sporting.. layan youtube lagi best dr bersesak dgn org ramai..

    ReplyDelete
  47. teringingak nak patahkan gitar tp yg mampu patahkan btg pensel saje

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha lepaskan stress kan cmtu? ;P
      tu lah mahal sgt xsnggup nk patahkan kalau ad pun xD

      Delete
  48. seriously pecahkan guitar? rare nyelah. haha

    ReplyDelete
  49. lemon tree tu lagu dorang eh? ehhh ntah aku xreti sangat pasal muzik. hahaha

    ReplyDelete
  50. green day.. kumpulan band yg aku minat waktu mude2 dulu.. haha..


    pstt.. aku rasa ko patut buat kotak komen yg ada scroll bar la... ramai sangat peminat ko ni..haha

    ReplyDelete
  51. perghh...
    peminat setia greenday la ni.sy layan jgk la tp skadar kat you tube je lah.x beli album pun..heheh

    ReplyDelete
  52. Minat giler kowt GREENDAY...! (~_____^)..huhuhuhu..PSY, just lgu oppa gangnam style jela layan..

    ReplyDelete
  53. untung laaaa boleh tengok konsert kat you tube neh nak bukak blog pun terhegeh2 huhuhu. al maklumlaaa beruk dah limit neh huhuhu

    ReplyDelete
  54. Sayangnyerrr gitar tu!!! x per!!asalkan rock dan puas!!! yeahhh!!!!!!! OPPA!!!! eh? menyelit pulak tarian kuda hahaha! korea~korea~ <3

    ReplyDelete
  55. crowd mase psy nyanyi xbest ek time tu? klo crowd kt korea best je kan tgk sbb dorg nyanyi n siap nari skali :D happening giler

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sebab tu lah ^^
      kan best tgk audience ramai2 buat gangnam style ;P

      Delete
  56. ha ?? makcik ???

    hahahaha , bukan tak puas hati cuma memang budaya yang tak patut ditonjolkan , macam2 retis nih ... baek dlm , baek luar ngara ...

    ReplyDelete
  57. banyak carut2 tu yang xmo tu....lagu ada yg best tp attitude xbest...

    ReplyDelete
  58. peminat green day ye awk ni..??? :)
    btw,dorang mmg best pn XD

    ReplyDelete